A Magyar Konyha magazin
és a Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT)
3. konferenciája

Fenntarthatóság-regionalitás-márkaépítés
Klíma és konyha
A klímaváltozás hatásai a gasztronómiára

Fenntarthatóság-regionalitás-márkaépítés
Klíma és konyha
A klímaváltozás hatásai a gasztronómiára

Program:

9.30 Regisztráció

10.00 – 10.10    Megnyitó,
Lévai Anikó, a Magyar Konyha szerkesztőbizottságának elnöke

10.10 – 10.20  Köszöntő,
Dr. Cser-Palkovics András, polgármester, Székesfehérvár

10.20 – 10.30  Klíma és gasztronómia – a konferencia témájának felvezetése,
Borbás Marcsi

10.30 – 10.50  Az élelmezés jövője: fenntartható, egészséges ételek a klímaváltozás árnyékában,
előadó: Kun Ádám (MTA, Ökológiai Kutatóközpont)

10.50 – 11.10   Márkaépítés, látványtervezés,
előadó: Ipacs Géza, grafikus, Apacs Stúdió

11.10 – 11.30   Vidékfejlesztés és érdekképviselet,
előadó: Viski József, helyettes államtitkár, Agrárminisztérium

11.30 – 11.50  Fenntartható Balaton,
előadó: Szári Zsolt, vezérigazgató, Balatoni Halgazgazdaság

11.50 – 12.10  Magyar Konyha Termelői Díj átadása

12.10 – 13.10    Ebédszünet és termékbemutató

13.10 – 13.30    Séfasztal és Magyar Márka,
előadó: Ruprecht László, SVÉT

13.30 – 13.50  A tudatos kereskedő,
előadó: Willmann Fábián, A másik bolt

13.50 – 14.10  Egy kistermelői modell – a Csurgódombi Sajtkonyha,
előadó: Pózer István és Márkus Erika

14.10 – 14.30   Tisza vidéki termékek a fővárosban,
Barát József Szövetség az Élő Tiszáért

14.30 – 14.50    Piac és közösség. Fenntartható piacozás,
előadó: Schultz György, Jancsárkert Egyesület elnök, Székesfehérvár

15.00   Összegzés,
közben: Termékbemutató kóstolással

19.00 Gálavacsora magyar termelők termékeiből,
helyszín: 67 étterem

Időpont: 2019. december 5.
Helyszín: Székesfehérvár, Hiemer-ház, Oskola u. 2–4.
Műsorvezető: Borbás Marcsi

SZAKÁCSOK ÉS TERMELŐK KONFERENCIÁJA
A PIAC KONYHÁJA
A konferencián való részvétel ingyenes,
de regisztrációhoz kötött.
Regisztráció: bago.zsofia.svet@gmail.com címen
2019. november 25-ig.

LETÖLTHETŐ MEGHÍVÓ ITT! (PDF)