
Közlekedés, parkolás, gyermek progrmok, menük, minden extra friss infó egy helyen itt!
A Rácalmás területén belül polgárőrök és irányítótáblák segítik a Vendégeket a kijelölt parkolóhelyekre, melyek az alábbiak lesznek:
- Duna-part
- Kossuth Lajos utca
- Focipálya
A Duna-parti parkoló és a rendezvény bejárata között díjmentes transzfert biztosítunk Vendégeink számára, a kisbusz folyamatosan közlekedik a nap folyamán.
Mozgáskorlátozottak számára fenntartott parkolóhelyek korlátozott számban állnak rendelkezésre. Erre vonatkozó igényüket, kérjük, szíveskedjenek előre jelezni.
- Interaktív rajzfilm kvíz multimédia segítségével
- Bűvészkedés a gyerekek bevonásával – matrica varázslás
- Mini disco buborékfújóval, konfetti ágyúval és óriás ejtőernyővel
- zenés játékok
- Játékos kincskeresés
- Arcfestés
- Lufikard tekerés
Levendulás libamáj torta
Pisztáciás vadpástétom karamellás áfonyalekvárral
Almás, chiás zabpuding
Kistermelői hegyi sajt
Kuglóf, kakaós csiga
Jázmin teán füstölt lazac
Füstölt pisztráng tatár
Malacfül- és halkocsonya
103 éves kovásszal készült kenyér
STÍLUSOS VIDÉKI SZÁLLODÁK szervezésében, külön regisztrációval
?https://regisztracio.svet.hu?
FINISBEN A REGISZTRÁCIÓ!
Az előzetes regisztráció azért fontos, hogy a Stílusos Vidéki Éttermiség (SVET) éves nagyrendezvénye ne válhasson tömegrendezvénnyé és megmaradhasson annak, ami mindig is volt:
egy szerethető gasztrorandevúnak.
- szeptember 8., vasárnap – Stílusos Vidéki Éttermiség újratöltve
1 hangulatos, nemesi kúria
17 tagétterem, 2 vendégétterem
- szeptember 8-án
Rácalmáson, a Jankovich-kúriában.
Minden eddiginél különlegesebb helyszín, a Stílusos Vidéki Szállodák vendégeskedése, illetve az ő jóvoltukból a reggelizés lehetősége, gasztroszínpad, megannyi workshop, előadás, gyereksarok, környezettudatos tálalási szemlélet, regionális alapanyagok és Tóth Vera esti koncertje várja a vidéki gasztronómia elkötelezett híveit Rácalmáson a Magyar Turisztikai Ügynökség által támogatott SVÉT 11.0 nagyrendezvényén.
A HELYSZÍNRŐL: Rácalmás, alig 50 percnyi autóútra fekszik Budapesttől. A XVIII. századi nemesi kúria nyitott terei pazar kulisszákat kínálnak a találkozónak és talán nem túlzás azt állítani, hogy a helyszínválasztás különlegesebb, mint valaha.
A JANKOVICH-KÚRIÁRÓL: A Jankovich Kúria Hotel és Étterem
2016-ban nyert felvételt a Stílusos Vidéki Éttermiség mozgalomba. A gasztrokoncepció kialakítója Ruprecht László, a hely különlegessége, hogy a Hankook gumiabroncsgyár közelségét kihasználva a nemzetközi konyha mellett koreai konyhát is visz. A Jankovich-kúria persze nem csupán étterem: magas szintű szállodai és wellness szolgáltatásainak köszönhetően itt a testen kívül a lélek szintén felüdül.
A TALÁLKOZÓN RÉSZTVEVŐ ÉTTERMEK:
- Almalomb Hosszúhetény
- Anyukám Mondta – Encs
- Erhardt Étterem Sopron
- GUSTO 13 – Veszprém
- Gusteau Kulináris Élményműhely – Mád
- IKON Étterem – Debrecen
- Jankovich Kúria Hotel és Étterem
- Kistücsök Étterem – Balatonszemes
- La Maréda Étterem Győr
- Macok Bisztró és Borbár – Eger
- MANDULA Étterem és Bor-Bár – Villány
- Nomád Hotel – Noszvaj
- Pajta – Őriszentpéter
- PalKonyha – Palkonya
- Platán Restaurant & Café – Tata
- Rosinante Étterem – Szigetmonostor
- Viator Apátsági Étterem – Pannonhalma
MEGHÍVOTT VENDÉGEK:
- Pannónia Gasztrohajó – Budapest
- 67sigma – Székesfehérvár
- Győr és Székesfehérvár után bemutatkoznak Debrecen fesztiváljai is.
KÖZÖS NEVEZŐ: Közös nevező mindig van és ez nem csak a vendéglátás szeretete, hanem az ételekben kötelezően megjelenítendő azonos alapanyag is. Az egyik ezúttal a Jankovich-kúria jelképe, az alma lesz, míg a másik opció, egy regionális alapanyag hangsúlyos szerepeltetése abból a térségből, ahonnan adott étterem érkezik. A SVÉTlapon így a menü által kirajzolódik hazánk íztérképe is.
EZT ISSZUK MAJD:
- Borok – Laposa Birtok, Royal Tokaji, Gere Tamás és Zsolt Pincészete, Thummerer Borászat, Gedeon Birtok, Borbély Pincészet
- Sörök – a fesztivál zöldalmás sörét a séfsöröket a Zip’s Brewhouse készíti
- Pálinkák – Bestillo, Szicsek
- Kávé – Nespresso, Black Sheep
KÖRNYEZETVÉDELEM: A Stílusos Vidéki Étterem nemet mond a környezetterhelésre, ezért az eseményen a Kitchy Design 100%-ig lebomló termékeiben kínáljuk ételeinket.
PROGRAMOK:
- szeptember 7.
- 19:00 – jótékonysági vacsora a Jankovich-kúriában (regisztráció szükséges!)
- szeptember 8.
- 9:00 – stílusos reggelizés a Stílusos Vidéki Szállodák standján (állófogadás a télikertben, külön regisztráció szükséges!)
- 12:00 – a SVÉT-éttermek nyitása
- 12:30 – GASZTROSZÍNPAD
- 12:15: Előadás a kovászos kenyérről – Ormós Gabriella, KovászLabor workshopja
- 13:15: A Séf és a Kertész – Grapoila
- 14:00: Harrer Chocolate – csokoládé kóstolás és workshop
- 14:45: Zip’s Brewhouse – SéfSörök bemutatója
- 15:45: Nespresso – kávé workshop
- 16:45: MagyarBor – Személyesen
- 17:15: Bestillo – pálinka workshop
- 18:00: A székelyudvarhelyi Erdélyi Gasztro Egyesület meglepetés programja
- 19:00: Tóth Vera Quartet koncertje
- 12:00 – Mini SVÉT, avagy játszóház a legkisebbek számára
- 19:00 – Tóth Vera koncert
ÚJDONSÁGOK A FESZTIVÁLON:
- FESZTIVÁLTÉRKÉP: A SVÉT 11.00 helyszíni térképe a regisztrációnál vehető át. A lapon szavazásra buzdítunk. Add le kedvenc fesztiválételed online a karszalagodon látható vonalkóddal együtt regisztrációs felületünkön, hogy te nyerd meg a 2 fős álomvacsorát a Pannónia Gasztrohajón!
- ÚTLEVÉL: Szintén a regisztrációnál vehető át a 2019/2020-as SVÉT gasztroútlevél.
REGISZTRÁCIÓ: Az eseményre 3000 főt várunk. Regisztrálni 2019. augusztus 1-től lehet három idősávban: 12.00, 14.00 és 16.00-ra.
FIZETÉSI MÓDOK: A regisztrációs díj 3000 Ft-ja teljes egészében levásárolható. Ezt az összeget kuponok formájában adjuk oda, ezen felül készpénzzel és bankkártyával lehet fizetni.
KÖZLEKEDÉS: transzfer a vasútállomástól a rendezvény helyszínére. A vonatok Budapestről a Déli Pályaudvarról indulnak.
Dátum: 2019. szeptember 8., vasárnap (10.00-18.00)
Helyszín: 2459 Rácalmás, Jankovich Miklós köz 1.
Házigazda: Jankovich-kúria, Rácalmás
Résztvevők: 17 Stílusos Vidéki Étterem + 2 meghívott étterem
Tematika: Alma és regionalitás
Regisztráció: szükséges (augusztus 1-től: regisztracio.svet.hu)
A SVÉT MOZGALOMRÓL:
Több kiváló étterem összefogásával a Szentendrei-szigeten található Rosinante Fogadóban 2012 februárjában jött létre az első gasztrorandevú, amely közel hozta egymáshoz a fogékony közönséget és az akkor még nyolc innovatív vidéki konyhát vezető séfet. A jelenleg 17 vidéki étterem közös nevezője a minőségi konyha és a szívből jövő vendéglátás. A cél mindezek népszerűsítése évi egy nagy, illetve több kisebb rendezvény keretén belül azzal a nem titkolt szándékkal, hogy az ínyenc utazók fókuszába új, kevéssé ismert kulináris desztinációk kerüljenek.

Jótékonysági Vacsora menüsor
SVÉT11.0 (2019.09.07.)
Fogadó ital:
Borbély Családi Pincészet, Badacsonyi Rózsakő, 2017, Badacsonytomaj
Hideg előétel:
Kacsamájas körözött, savanyított gombákkal – Ruprecht László
Gedeon Birtok, Arany Sárfehér, 2017, Izsák
Meleg előétel:
Burgonyaleves, snidling, pisztráng – Thür Ádám
Laposa 4 Hegy Olaszrizling, 2017, Badacsony
Főétel 1.:
Galambsült, szilva, kukorica – Csécsei László
Thummerer, Egri Bikavér Superior, 2013, Noszvaj
Főétel 2.:
Szarvasgerinc „vadasan”, sült zöldségekkel – Macsinka János, Ruprecht László
Gere Tamás & Zsolt, Villányi Kadarka, 2015, Villány Kopár-dűlő
Sajt -válogatás, Csurgódombi sajtokból
Bock, Ermitage, 2014, Villány
Desszert:
Dobostorta – Mihályi László
Royal Tokaji Borászat, 5 Puttonyos Aszú, 2013, Mád
Kávés étcsokoládé, körte, mogyoró – Orcsik Edit
Nespresso kávé
Bestillo pálinka
Erhardt Zoltán kovászos kenyerei
A nagy SVÉT-lap, avagy mit kóstolhattok
ALMALOMB
Lecsó füstös pesztós kápiakrémmel, tojással vagy szalonnapörccel
Lassú tűzön készített pacal zöldalmával és zöldborsóval
Omlós almáspite fahéjas tejszínnel és pirított mandulával
ANYUKÁM MONDTA
Focaccia, érlelt sonka, mandula, konfitált paradicsom
BBQ-mangalica, almaketchup
Barbi & Vikita sütije
GUSTO13 Bistro
Vaddisznószűz, velőropogós, alma, zeller
Tökös-almás krémes
ERHARDT Étterem
Hideg libamáj zsírjában aszalt sárgabarackos-mandulás brióssal
Tejfölös-fokhagymás lángos ropogósra sült göngyölt malachússal, kovászosuborkával
Somlói galuska, almával
GUSTEAU / ELSŐ MÁDI BORHÁZ és BISZTRÓ
Dukkah fűszeres bárány, chillis joghurt, savanyú hagyma, zempléni pityókás lángosban
Fűszeres, mézes dióval töltött alma vaníliafagylalttal
IKON Étterem
Debreceni, létai almás torma, házi kevert mustár
Mangalicatarja, alma, zeller
Szabolcsi alma, diós morzsa, karamellfagylalt
JANKOVICH KÚRIA
Kacsamájkrém, sült alma, szőlőmag lisztes briós
Mangalicapofa, hajdina, fehér kimchi
Körte, étcsokoládé, mogyoró
KISTÜCSÖK Étterem
Keszthelyi tokhal, zöldalmás káposztasalátával
Borjúmáj, karamellizált almával és sült zellerpürével
LAMARÉDA
Győri halászlé pirított tésztával
Wonton véres kolbász , szilvával
“Máglyarakás”
MACOK Bisztró és Borbár
Bárány a Hangács-dűlőből, zöldbúzás búzatöret, lecsó
Macok-túrógombóc
MANDULA Étterem és Bor Bár
Csülök savanyú almaszósszal és sváb káposztával
Almáspite
NOMÁD Hotel és Glamping
Vaddisznókaraj, fehérrépapüré, zöld dió
Noszvaji szilvásgombóc
PAJTA
Petrezselymes almapezsgő
Vargányaleves • kerekperec
Fogas • cukkini • alma • hajdina
Túrógombóc • tökmag • fehércsokoládé
PALKONYHA
Füstben sült báránylapocka, paradicsom, zeller, stifolder, nudli
Créme brulée karamellizált almával
PLATÁN
Ökörfarok, kimchi, vietnámi leves
Sertésfül, “sólet”, salsa verde
ALMAfánk
ROSINANTE Étterem
Grillezett kacsamáj lilakáposztapüré, zöldalma, jalapeno
Málnás mézes-krémes, rebarbara- és mangópürével
VIATOR Apátsági Étterem és Borbár
Füstölt pisztráng, paradicsom, görögdinnye, édeskömény
Kacsamell, káposzta, almapüré, Calvados
AlMacaron almás-mákos joghurt mousse-szal
PANNÓNIA Gasztrohajó
Kacsamájas körözött savanyított gombalevessel
Kolbászos csirkepaprikás szarvasgombás tejföllel, “speclivel”
Szilvalekváros hájas almás bazsalikomfagylalttal
67SIGMA
Fürjmell és comb, zöldborsó, alma, fürjtojás
Alma, dió, sós karamell