ELINDULT A REGISZTRÁCIÓ!

Az előzetes regisztráció azért fontos, hogy a Stílusos Vidéki Éttermiség (SVET) éves nagyrendezvénye ne válhasson tömegrendezvénnyé és megmaradhasson annak, ami mindig is volt:

egy szerethető gasztrorandevúnak.

Regisztrálj még ma!

  1. szeptember 8., vasárnap – Stílusos Vidéki Éttermiség újratöltve

1 hangulatos, nemesi kúria

17 tagétterem, 2 vendégétterem

  1. szeptember 8-án

Rácalmáson, a Jankovich-kúriában.

 

Minden eddiginél különlegesebb helyszín, a Stílusos Vidéki Szállodák vendégeskedése, illetve az ő jóvoltukból a reggelizés lehetősége, gasztroszínpad, megannyi workshop, előadás, gyereksarok, környezettudatos tálalási szemlélet, regionális alapanyagok és Tóth Vera esti koncertje várja a vidéki gasztronómia elkötelezett híveit Rácalmáson a Magyar Turisztikai Ügynökség által támogatott SVÉT 11.0 nagyrendezvényén.

A HELYSZÍNRŐL: Rácalmás, alig 50 percnyi autóútra fekszik Budapesttől. A XVIII. századi nemesi kúria nyitott terei pazar kulisszákat kínálnak a találkozónak és talán nem túlzás azt állítani, hogy a helyszínválasztás különlegesebb, mint valaha.

A JANKOVICH-KÚRIÁRÓL: A Jankovich Kúria Hotel és Étterem

2016-ban nyert felvételt a Stílusos Vidéki Éttermiség mozgalomba. A gasztrokoncepció kialakítója Ruprecht László, a hely különlegessége, hogy a Hankook gumiabroncsgyár közelségét kihasználva a nemzetközi konyha mellett koreai konyhát is visz. A Jankovich-kúria persze nem csupán étterem: magas szintű szállodai és wellness szolgáltatásainak köszönhetően itt a testen kívül a lélek szintén felüdül.

 

 A TALÁLKOZÓN RÉSZTVEVŐ ÉTTERMEK:

  1. Almalomb Hosszúhetény
  2. Anyukám Mondta – Encs
  3. Erhardt Étterem Sopron
  4. GUSTO 13 – Veszprém
  5. Gusteau Kulináris Élményműhely – Mád
  6. IKON Étterem – Debrecen
  7. Jankovich Kúria Hotel és Étterem
  8. Kistücsök Étterem – Balatonszemes
  9. La Maréda Étterem Győr
  10. Macok Bisztró és Borbár – Eger
  11. MANDULA Étterem és Bor-Bár – Villány
  12. Nomád Hotel – Noszvaj
  13. Pajta – Őriszentpéter
  14. PalKonyha – Palkonya
  15. Platán Restaurant & Café – Tata
  16. Rosinante Étterem – Szigetmonostor
  17. Viator Apátsági Étterem – Pannonhalma

MEGHÍVOTT VENDÉGEK:

  1. Pannónia Gasztrohajó – Budapest
  2. 67sigma – Székesfehérvár
  3. Győr és Székesfehérvár után bemutatkoznak Debrecen fesztiváljai is.

KÖZÖS NEVEZŐ: Közös nevező mindig van és ez nem csak a vendéglátás szeretete, hanem az ételekben kötelezően megjelenítendő azonos alapanyag is. Az egyik ezúttal a Jankovich-kúria jelképe, az alma lesz, míg a másik opció, egy regionális alapanyag hangsúlyos szerepeltetése abból a térségből, ahonnan adott étterem érkezik. A SVÉTlapon így a menü által kirajzolódik hazánk íztérképe is.

EZT ISSZUK MAJD:

  • Borok – Laposa Birtok, Royal Tokaji, Gere Tamás és Zsolt Pincészete, Thummerer Borászat, Gedeon Birtok, Borbély Pincészet
  • Sörök – a fesztivál zöldalmás sörét a séfsöröket a Zip’s Brewhouse készíti
  • Pálinkák – Bestillo, Szicsek
  • Kávé – Nespresso, Black Sheep

KÖRNYEZETVÉDELEM: A Stílusos Vidéki Étterem nemet mond a környezetterhelésre, ezért az eseményen a Kitchy Design 100%-ig lebomló termékeiben kínáljuk ételeinket.

PROGRAMOK:

  1. szeptember 7.
  • 19:00 – jótékonysági vacsora a Jankovich-kúriában (regisztráció szükséges!)
  1. szeptember 8.
  • 9:00 – stílusos reggelizés a Stílusos Vidéki Szállodák standján (állófogadás a télikertben, külön regisztráció szükséges!)
  • 12:00 – a SVÉT-éttermek nyitása
  • 12:00 – gasztroszínpad (a színpadon szakmai beszélgetések, workshopok váltják egymást (pálinkakóstolás – Gönczi Barack, kávékóstolás – Nespresso, csokoládé kóstolás és workshop – Harrer csokoládé, kenyérsütés kovásszal – Ormós Gabriella, Kovászlabor, séfsörök bemutatója – Zip’s Brew House).
  • 12:00 – Mini SVÉT, avagy játszóház a legkisebbek számára
  • 19:00 – Tóth Vera koncert

ÚJDONSÁGOK A FESZTIVÁLON:

  • FESZTIVÁLTÉRKÉP: A SVÉT 11.00 helyszíni térképe a regisztrációnál vehető át. A lapon szavazásra buzdítunk. Add le kedvenc fesztiválételed online a karszalagodon látható vonalkóddal együtt regisztrációs felületünkön, hogy te nyerd meg a 2 fős álomvacsorát a Pannónia Gasztrohajón!
  • ÚTLEVÉL: Szintén a regisztrációnál vehető át a 2019/2020-as SVÉT gasztroútlevél.

REGISZTRÁCIÓ: Az eseményre 3000 főt várunk. Regisztrálni 2019. augusztus 1-től lehet három idősávban: 12.00, 14.00 és 16.00-ra.

FIZETÉSI MÓDOK: A regisztrációs díj 3000 Ft-ja teljes egészében levásárolható. Ezt az összeget kuponok formájában adjuk oda, ezen felül készpénzzel és bankkártyával lehet fizetni.

KÖZLEKEDÉS: transzfer a vasútállomástól a rendezvény helyszínére. A vonatok Budapestről a Déli Pályaudvarról indulnak.

Dátum: 2019. szeptember 8., vasárnap (10.00-18.00)

Helyszín: 2459 Rácalmás, Jankovich Miklós köz 1.

Házigazda: Jankovich-kúria, Rácalmás

Résztvevők: 17 Stílusos Vidéki Étterem + 2 meghívott étterem

Tematika: Alma és regionalitás

Regisztráció: szükséges (augusztus 1-től: regisztracio.svet.hu)

A SVÉT MOZGALOMRÓL:

Több kiváló étterem összefogásával a Szentendrei-szigeten található Rosinante Fogadóban 2012 februárjában jött létre az első gasztrorandevú, amely közel hozta egymáshoz a fogékony közönséget és az akkor még nyolc innovatív vidéki konyhát vezető séfet. A jelenleg 17 vidéki étterem közös nevezője a minőségi konyha és a szívből jövő vendéglátás. A cél mindezek népszerűsítése évi egy nagy, illetve több kisebb rendezvény keretén belül azzal a nem titkolt szándékkal, hogy az ínyenc utazók fókuszába új, kevéssé ismert kulináris desztinációk kerüljenek.

A nagy SVÉT-lap, avagy mit kóstolhattok

ALMALOMB
Lecsó füstös pesztós kápia krémmel tojással vagy szalonna pörccel
Lassú tűzön készített pacal zöldalmával és zöldborsóval
Omlós almás pite fahéjas tejszínnel és pirított mandulával

ANYUKÁM MONDTA
Pirított malacfül, hummusz, koriander, lime
BBQ mangalica, alma ketchup
Barbi & Vikita sütije

GUSTO13 Bistro
Vaddisznószűz, velőropogós, alma, zeller
Tökös-almás krémes

ERHARDT Étterem
Hideg libamáj zsírjában, aszalt sárgabarackos-mandulás brióssal
Tejfölös-fokhagymás lángos, ropogósra sült göngyölt malachússal, kovászos uborkával
Somlói galuska, almával

GUSTEAU / ELSŐ MÁDI BORHÁZ és BISZTRÓ
Dukkah fűszeres bárány, chillis joghurt, savanyú hagyma, Zempléni pityókás langosban
Fűszeres, mézes dióval töltott alma , vanília fagylalttal.

IKON Étterem
Debreceni, létai almás torma, házi kevert mustár
Mangalica tarja, alma, zeller
Szabolcsi alma , diós morzsa, karamell fagylalt

JANKOVICH KÚRIA
Kacsamájkrém,sült alma, szőlőmag lisztes briós
Mangalica pofa,hajdina,fehér kimchi
Körte,étcsokoládé,mogyoró

KISTÜCSÖK Étterem
Keszthelyi tokhal, zöldalmás káposzta salátával
Borjúmáj, karamellizált almával és sült zellerpürével

LAMARÉDA
Győri halászlé pirított tésztával
Wonton véres kolbász , szilvával
“Máglyarakás”

MACOK Bisztró és Borbár
Bárány a Hangács dűlőből, zöld búzás búzatöret, lecsó
Macok túrógombóc

MANDULA Étterem és Bor Bár
Csülök savanyú almaszósszal és sváb káposztával
Almás pite

NOMÁD Hotel és Glamping
Vaddisznó karaj, fehérrépa püré, zöld dió
Noszvaji szilvás gombóc

PAJTA
Petrezselymes alma “pezsgő”
Vargányaleves • kerek perec
Fogas • cukkini • alma • hajdina
Túrógombóc • tökmag • fehércsokoládé

PALKONYHA
Füstben sült bárány lapocka, paradicsom, zeller, stifolder, nudli
Créme brulée karamelizált almával

PLATÁN
Wagyu, kimchi, vietnámi leves
Sertésfül, “sólet”, salsa verde

ROSINANTE Étterem
Grillezett kacsamáj lilakáposzta püré, zöldalma, jalapeno
Málnás mézes-krémes, rebarbara és mangó pürével

VIATOR Apátsági Étterem és Borbár
Füstölt pisztráng,paradicsom,görögdinnye,édeskömény
Kacsamell,káposzta,almapüré,Calvados
AlMacaron almás-mákos joghurt mousse-val

PANNÓNIA Gasztrohajó
Kacsamájas körözött savanyított gombalevessel
Kolbászos csirkepaprikás szarvasgombás tejföllel, “speclivel”
Szilvalekváros hájas, almás bazsalikom fagylalttal

67SIGMA
Dunaföldvári galamb mell, vörösboros alma, zeller, sósmogyoró
Alma, dió, sós karamell