Szindbád és barátai egészen különleges dolgokkal készülnek az idei Hú!SVÉT eseményre.

Kedves Barátaink!
Szeretettel várunk Titeket vasárnap a Hú!SVÉT 2018 Palkonya rendezvényen, egy főzéssel egybekötött közönségtalálkozón. A bevételből a helyi gyermekek nyári alkotótáborát támogatjuk.

Akik főznek:

Éva Bezzegh, egykori médiaszakember, aktuálisan kétgyermekes édesanya, hobbiséf, a tavaly alakult Artbeet prémium gasztrokönyvkiadó alapító tulajdonosa és az év végén megjelent nagysikerű 12 hónap — Saláták egész évre című könyv szerzője, kiadója. Évának nem csak a főztjét lehet helyben megkóstolni, de a két nap során személyesen tőle lehet hozzájutni a könyvéhez (igény szerint akár dedikálva is) és bármilyen infóhoz, kulisszatitokhoz a kötet készítése kapcsán, amiről egy pohár bor mellett egész biztos szívesen mesél.

Krisztina Terei-VighÉtelérzés / Food & Emotion
Célja, hogy minél több embert bevezessen a kreatív konyha világába. Szeretné megmutatni, hogy élvezettel, rövid idő alatt is lehet egyszerű, de nagyszerű ételeket készíteni. Megtanítja az alapokat és segít tudatossá válni a konyhában, az alapanyag választásban. Több, mint 6 éve fejleszt recepteket. Dolgozott többek között a Dining Guide-nak, a Kiskegyed Konyhájának, a Blikk Konyhájának, számos egyéb nyomtatott és online magazinban jelentek meg gasztronómiai cikkei, receptjei az elmúlt 8 évben. Szerepelt a TV Paprika és a Fem3Cafe műsorában is. Jelenleg A Mi Otthonunk magazinban, a Nők Lapja Konyha-ban, a Desszert magazinban és a Nők Lapjában megtalálható.

Eszter Dalma Fodor & Dános Tamás
A fiatal gasztrogenerációhoz tartoznak, ám annál elkötelezettebbek mindketten. Tamás a bárpult mögül indult, majd átlépett a konyhapult mögé. Láthattátok többek között a Konyhafőnökben, a TV Paprika képernyőjén vagy idén nyártól a nevével fémjelzett bisztróban is találkozhattok majd vele a Tihanyi Piac Placcon! Eszter a vendéglátás menedzsment oldalát erősíti immár öt éve, vitt már sikerre vállalkozást és fanatikusan hisz a humánus és minőségi vendéglátásban! Most a Palkonyán egy különleges citrusos kolbász elkészítését fogják bemutatni, amihez langyos krumplisalátát és hagymaropogóst kínálnak majd! Kövessétek őket, mert hamarosan közös projekttel fogják színesíteni a magyar gasztronómiát!

NekedCakeRegina Kocsis

A Neked Cake tortaműhely alapítója újraértelmezi a cukrászdák világát, hiszen ő az online teret választotta, hogy a tortakülönlegességei minél több emberhez eljussanak. Süteményeit és őt ismerhetjük már az Asztalka cukrászdából is, de immár második éve csak a sütésre, blogolásra és szakmai szaklapokban való publikálásra koncentrál.
Palkonyára egy könnyű pohárkrémmel készül mogyorós-körtés ízvilággal. „A szeretetnek íze van!”, ahogy Regina mondja, szóval még egy ok, hogy várjuk Hú!SVÉT-ot.

Zsolt HummelIntimitás Gourmet, az intimitást ételeken, főzésen, és persze étkezésen keresztül mutatja meg. Motivációt, inspirációt ad ahhoz hogyan legyünk a goumet-k.
Az étel:
Drakula Gulyás (Gábor Zsazsa férfi fogó étele)
Marha-disznó-villányi vörösbor-savanyúkáposzta-stifolder

Vermes Viki (Városi konyha) & Ágnes Tóth (Nar Gourmet)
Viki hobbi szakács, szenvedélye a főzés, két és fél éve indította el blogját Városi konyha néven azért, hogy mindezt másokkal is megossza. Küldetésének érzi, hogy átadja, a konyhában töltött idő lehet öröm is, és gyorsétterem helyett kerülhet minden nap finom, házi készítésű étel az asztalra. Kedvence az olasz konyha, a házi tészták, melyek készítésére a Pancs–gasztroplaccon és az Urban Food Coworking and Cafe-ban workshopok keretében meg is tanítja a tésztaimádókat.

Ági 2015-ben indította útjára a Nar Gourmet nevű blogot, amely Magyarországon az első, autentikus török konyhát bemutató gasztroblog. Bejegyzéseiben a különleges receptek mellett gasztrotörténeti érdekességeket is megoszt az olvasókkal a Törökországban használt alapanyagokról, ételfajtákról, étkezési
szokásokról. A írásai mellett pop-up reggeliken, lakáséttermi vacsorákon és főzőkurzusokon mutatja be a nagyközönségnek, hogy a török gasztrokultúra többet jelent a dönernél és a baklavánál. 2018 januárja óta a BBC Goodfood magazin magyar kiadásának állandó vendégszerzője.