Hasznos linkek

Szeretettel invitálunk április 14-15-én, az immár hagyományos tavaszi közönségtalálkozónkra a tündéri borvidéki faluba Palkonyára. Kóstoljátok végig a vidéki éttermek és cukrász műhelyek válogatott kínálatát egy csodálatos virág illatú tavaszi séta keretében.

Az idei esztendőben több újdonsággal is készülünk nektek.

2018-ban a Gasztronómia Éve van a Villányi Borvidéken, ezért ezúttal kiemelt szerepet kap Villány, és Pécs gasztronómiája. A regionális kínálat mellet természetesen a SVÉT tagjai-, valamint az Ország különböző részeiről érkező meghívott éttermek is részt vesznek az eseményen.

A desszertet idén mindkét napon vidéki cukrász műhelyek kínálják majd,

2018 a családok éve, ezért a gyerkőcökkel érkezőknek szuper családi programokkal is készülünk.

Ismét lesz jótékonysági borvacsora a 0. Napon, valamint immár hagyományosan szuper reggeli programokkal is készülünk nektek.

A tavalyi spontán after-partyt idén komolyabban vesszük, megerősített gin-bárral és meglepetés „gasztro DJ”-kel készülünk.

Újdonság még, hogy lesznek izgalmas gasztro workshopok*, és a vidéki SVÉT-asztal keretében popup termelői piacot is szervezünk nektek, ahol a vidéki termelők mellett neves gasztro bloggerekkel is találkozhattok majd.

(*A workshopokra a korlátozott férőhelyek miatt előzetes foglalás lesz majd szükséges.)

Regisztráció és becsekkolás a rendezvényre:

A két napos eseményre a lefogyasztható regisztráció 5000,-Ft lesz. Idén a Mádon tesztelt új regisztrációs rendszert alkalmazzuk majd, amit gyorsan, és egyszerűen on-line tudsz majd megtenni weboldalunkon.

A regisztrációddal mindkét napon, valamennyi helyszínt látogathatod majd. (Ahhoz, hogy végig tudd kóstolni a teljes kínálatot bizony idén két napra lesz szükséged.)

A regisztráció tartalmazza:

  • 1db exkluzív Spiegelau kóstoló pohár, a kényelmes borkóstoláshoz
  • Pezsgős koccintás a Törley panoráma teraszon
  • 1db RedY borkóstoló kupon a Villányi Borvidék standjánál (Malom park)
  • 2db exkluzív kóstoló kupon melyet bárhol beválthatsz a rendezvényen részt vevő éttermeknél, cukrászdáknál és borászoknál egyaránt.

Gyerekek 14-alatt ingyenesen látogathatják a rendezvényt.

Az első 1000 regisztráló között értékes nyereményeket sorsolunk majd ki a rendezvényt követően.

További izgalmas részletek hamarosan…

Ünnepeljük együtt a tavaszt! Találkozzunk Palkonyán!

Helyszínek, éttermek, cukik, borok...

1. Mokos Pincészet – Törley panoráma terasz, pezsgő bár

BorÁsz a házban: Mokos Pincészet, Törley Pezsgőpincészet

2. Németh és Németh Pince

BorÁsz a házban: Németh és Németh Borászat – Palkonya

3. Blázsovics Pince

BorÁsz a házban: Blázsovics Attila – Palkonya

4. Haraszti Pince

BorÁsz a házban: Haraszti Családi Pincészet – Palkonya

5. Hárságyi Pince

BorÁsz a házban: Hárságyi Családi Pincészet – Palkonya

6. Zsirai Pince (ÚJ helyszín!)

BorÁsz a házban: Zsirai Pincészet – Mád-Somló-Palkonya

7. Palko28 (ÚJ helyszín!)

BorÁsz a házban: Best of Palkonya bor-bár

8. Pavilon Palkonya (ÚJ helyszín!)

BorÁsz a házban: Blázsovics Attila

9. Malom park (ÚJ helyszín!) Siklósi ízelítő, gyermek megőrző)

BorÁsz a házban: Siklósi és Villányi termelők

10. Tulipános udvar (ÚJ helyszín!)

BorÁsz a házban: Bock Pincészet – Villány

12. Suta udvar

BorÁsz a házban: Gere Attila Pincészete – Villány

13. Palkonyha

BorÁsz a házban: SAUSKA

14. Romgaléria – avagy a megszentelt hely

BorÁsz a házban: Pannonhalmi Apátsági Pincészet, Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet

15. Faluház – Jó BOR, Jó TÁRSASÁG!

BorÁsz a házban: BORTÁRSASÁG Pécs

A változtatás jogát fenntartjuk!

ÚJDONSÁG! MIELE gasztro workshopok

Szeretettel invitálunk kedves barátaink igazán stílusos gasztro workshopjaira. A MIELE gasztro workshopokra a korlátozott férőhelyek miatt előzetes regisztráció szükséges.

A workshopok helyszíne a Pertu Porta lesz (Fő u. 110.)

Köszönjük a legszuperebb technikát:

Április 14. szombat

11:00-12:00 – Csoki, csoki, csoki…

Előadó: Harrer Csokoládémanufaktúra, Sopron

Minden ami csoki, a kakaóbabtól az egészen különleges csokoládé csodákig. Repüljetek el a csokoládé menyországba Beával, Zsókával és Karllal a soproni Harrer Csokoládémanufaktúra jóvoltából

13:00-14:00 – Az erdők kincsei, avagy a csodálatos szarvasgomba.

Előadó: Várvizi Péter (Larus) és Triflafater Hárságyi Balázs szarvasgomba vadász

Az erdők kincsei, avagy a szarvasgomba és kreatív gasztronómiai felhasználása az egyik legismertebb hazai séf és a palkonyai szarvasgomba vadász izgalmas bemutatója.

15:00-16:00 – Fűszer ismeret, és fűszersó készítés

Előadó: Kamocsay-Beh Mariann, Bazsalikomoskert

A workshopot egy játékkal kezdjük, melynek során megismerkedünk 20 gyógy- és fűszernövény, ehető virág otthoni termesztésével, felhasználásával, majd fűszersó készítés következik

17:00-19:00 – Macaron készítés Rékával

Előadó: Szabó Réka, Yokka desszertműhely, Pécs

Színes is, édes is. Van, aki imádja és van, aki még soha nem evett finomat, de hidd el, ha magad készíted, annál jobbat még soha nem kóstoltál. Réka megmutatja a titkokat.

Április 15. vasárnap

11:00-12:00 – Induljon egy jó kávéval a nap!

Előadó: Nespresso

Induljon egy jó kávéval a nap! Ismerkedjetek meg a kávékülönlegességekkel és a szuper kávé koktélokkal, és még sok izgalmas dolog vár rátok a Nespresso jóvoltából.

13:00-14:30 – Kovászos kenyér készítés Gabival

Előadó: Ormós Gabi, Jenői pékség, Budajenő

Hogy készül a tökéletes, illatos, ropogós, kovásszal készült kenyér? Gabi elmeséli, megmutatja, és nem mellesleg szuper kenyér receptekkel térhettek haza, hogy otthon is kiváló minőségű kenyér kerüljön az asztalra.

16:00-17:00 – Pezsgő Az ünnepek itala? Akkor legyen minden nap ünnep!

Előadó: Törley Pezsgőpincészet

Hogy készül a pezsgő? Nos ezen a workshopon betekintést nyerhetsz a pezsgő készítés és a buborékok titokzatos világába. És persze kóstolunk is!

A reggeli SVÉTasztal

Induljon jól a lassú nap igazi falusi-, valamint kontinenseken átívelő finomságokkal, friss házi kenyérrel, egy jó NESPRESSO kávéval, egy pohár TÖRLEY nyerspezsgővel.

Immár hagyományos módon ismét szeretettel invitálunk a SVÉTasztalhoz egy igazi belassulós palkonyai reggelire. A reggeli menüt ezúttal Nemesvölgyi Attila (Babka Budapest), Pauli Zoli (PalKonyha) és Pataky Péter séf (Meatology), valamint stílusos meglepetés vendég séfek kínálják majd nektek!

Részvétel a korlátozott férőhelyek miatt előzetes regisztráció feltételével!

Jótékonysági gálavacsora

Az idei esztendőben a gasztronómia éve lesz a Villányi Borvidéken. Ennek első felütése a SVÉT jótékonysági gálavacsora lesz mely ezúttal rendhagyó módon Villányban kerül megrendezésre. A Villányi borvidék, valamint Pécs- és baranya prominens séfjei, valamint a SVÉT séfek a vendégek előtt, egy popup SVÉTasztalnál közösen álmodják a tányérokra az 6-fogásos gourmet menüsort.

Az est házigazdái:

Pauli Zoltán (PalKonyha, Kúria Villány) és Ruprecht László (SVÉT elnöke)

Részvevő séfek:

Bicsár Attila (Sauska 48 Étterem – Villány)

Hadnagy Attila (Bock Óbor Étterem – Villány)

Illés Roland (Almalomb – Hosszúhetény)

Kozma Szabolcs (Mandula Étterem és Bor-Bár – Villány)

Teleky Zoltán (Kiskastély Vendéglő – Bóly)

Macsinka János (Macok Bistro és Bor-Bár feat Brumbrum – Eger)

Gyurik Gábor (Viator Apátsági Étterem és Bor-Bár – Pannonhalma)

Pataky Péter (Meatology – Budapest)

Az ételek mellé e Villányi borászok kínálják válogatott különlegességeiket.

Az est bevételéből a fiatal szakácsok gyakorlati ösztöndíj programját a SVÉT Akadémiát támogatjuk.

Menü és borok hamarosan…

Térkép, parkolás, közlekedés

Amennyivel autóval érkezel, kérjük használd a kijelölt parkolókat a LASSULJ BE vasútállomásnál és a Mokos Pincészet előtt, valamint a komolyabb dugók elkerülése miatt a faluban csak az út egyik oldalán parkoljatok, ennek koordinálását polgárőr barátaink segítik majd.

Örömmel értesítünk Benneteket, hogy az idei évben ezzel a stílusosan felújított, “hóóóófehér-fullretro” csuklós busszal segítjük a “jogosítvány biztos” közlekedést Pécs-Villány-Palkonya között. A járat fix trifákkal, (Pécs-Palkonya retúr: 1000,-Ft, Villány Palkonya retúr: 500,-Ft) menetrend szerint közlekedik majd.

A MENETREND ITT!

Villány taxi: +36 30/3355-495

További taxi szolgáltatók itt!

Támogatóink, akik nélkül nem menne

Hasznos linkek