Két napig ismét kolbászból lesz a kerítés Debrecenben!

Hazánk első nemzeti parkja a Hortobágy, amely egyben Közép-Európa legnagyobb füves pusztája is. Az itt nevelkedett magyar szürkemarha, racka, bivaly és gyöngytyúk kurrens alapanyaga a gasztronómiának. A Debrecziner Gourmet Fesztiválon résztvevő éttermek idén a Hortobágyra jellemző húsokból készítik el a minden bizonnyal bombasztikus főfogásukat! Megkóstolod?

A kisfilmet köszönjük a Hortobágyi Nonprofit Kft-nek és a Hortobágyi Csárdának, amely ott lesz június 24-én és 25-én a Békás-tó partján a rendezvényünkön.

A fesztivál, ahol megmutatjuk, hogy a híres debreceni pároskolbász nem csak kenyérrel és mustárral jó. Várunk Titeket a debreceni és nem debreceni éttermek találkozóján a Békás-tó hangulatos partján.
Lesz itt minden, mi szem-szájnak ingere:különleges fogások debrecenivel, jó borok, a magyar gasztronómia legismertebb arcai, koncertek, móka és kacagás!!
Kóstoljátok meg az igazi Debreczinert a legeredetibb helyen, Debrecenben!


ITT TUDSZ REGISZTRÁLNI AZ ESEMÉNYRE!


A Debrecziner Gourmet Fesztivált Debrecen városa és az Ikon Debrecen étterem szervezésében, a Wizz Air és a Baromfiudvar támogatásával 2017. június 24-25-én a Nagyerdőn, a Békás-tó partján rendezik meg.

A rendezvény célja, hogy a minőségi gasztronómia jegyében minél többen megismerjék, megszeressék a vidék hiteles alapanyagait, izgalmas ízeit. A szervezők és a résztvevők hozzá kívánnak járulni ahhoz, hogy Debrecen kulináris hagyománya a modern gasztronómiai irányzatok részévé váljon, és rendszeres alkalom nyíljon annak megismerésére. A két napos fesztiválon a legismertebb magyar séfek, éttermek folyamatosan új utakat keresve kreatív módon készítik el saját ételeiket. Idén a Hortobágy alapanyagai a magyar szürkemarha, a házi bivaly, a racka és a gyöngytyúk kerültek a középpontba.

Az érdeklődés óriási, ezért a szervezők azt javasolják, hogy minél többen éljenek a 2017. június 1-től induló kedvezményes jegyvásárlással. Az előzetes regisztráció útján igényelhető kedvezményes belépőket ekkortól lehet megvásárolni a www.debreczinergourmet.hu oldalon. Elővásárlás esetén 1000 Ft/fő (gyerekeknek 12 éves kor alatt ingyenes) helyszíni vásárlás esetén 1500 Ft/fő.

wizz-air-logo-1443792275Aki belépőjét előre megveszi egy logózott boros poharat, egy biokávé fogyasztására beváltható kupont kap. A jegyvásárlók között értékes nyereményeket sorsolunk ki. A fődíj a Wizz Air jóvoltából egy két főre szóló retúr repülőjegy a világhírű borvidék központjába, Bourdeaux-ba.

A műsorvezető: Jókuti András, a Bocuse d’Or ceremóniamestere, illetve Bernáth József, a Séf.

A fesztivál nyitva tartása:

  1. június 24. (szombat) 12.00 – 01.00 (kapunyitás:11.30)
  2. június 25. (vasárnap) 12.00 – 18.00 (kapunyitás:11.30)

Ételkiszolgálás:

  1. június 24. (szombat) 12.30 – 21.00
  2. június 25. (vasárnap) 12.30 – 17.00

A részletes fesztiváltérképet és programkínálatot keresse a www.debreczinergourmet.hu oldalon!

A fesztiválon Festipay kártyával és PayPass bankártyával lehet fizetni.


A Debrecziner Gourmet Fesztivál éttermei:

Altin (Debrecen) – Olasz | Butiq (Debrecen) – Nemzetközi | Dűlő (Miskolc) – Magyar  | El Burro (Debrecen)- Mexikói  | El Gaucho (Debrecen) – Argentin | Első Mádi Borház és Bisztró (Mád)- Magyar  | Hortobágyi Csárda (Hortobágy)- Magyar  | IKON (Debrecen) – Magyar  | IKON Debreceniző (Debrecen) – Street food  | Kis Padlizsán (Debrecen) – Vegán  | Kis Virág (Vámospércs) Cukrászda  |  Levendula Fagyizó (Debrecen) – Fagylaltozó  | Maszek (Debrecen)- Magyar  | Meating (Nyíregyháza) Street food  |

Mirage (Hajdúszoboszló)- Magyar  | Óperencián Innen (Nyíregyháza) – Magyar  | Pesti Burger és Bár (Budapest)- Street food  | Spaletta Étterem (Kecskemét)- Nemzetközi  | Wok to Box (Debrecen) – Ázsiai


Ital: Bortársaság, DiVino, Stay, a kézműves söröző, Törley.

Kávé: Cafe Frei – Debrecen, Caffé Mauro.

Sajt: Nárcisz Birtok


Környezetvédelem:

A tálaláshoz Magyarország első természetvédelmi területének, a Nagyerdő szellemiségéhez igazodva biológiailag elbomló tányérokat és evőeszközöket használnak az éttermek. Valamennyi eszköz, ami a kiállításon megjelenik újra felhasználható, s ezeket szelektíven fogjuk gyűjteni.

Oktatás:

A Debrecziner Gourmet Fesztivál szervezői fontosnak tartják a megfelelő színvonalú szakmai utánpótlás nevelést. Meggyőződésük, hogy rendelkezésre állnak olyan szakmai tapasztalatok és kihívások, amelyek itthon tarthatják az ifjú szakembereket. Természetesen csak akkor tudnak elhelyezkedni, ha a modern metódusokat ismerik, és a követelményeknek megfelelnek. Magyarországon egyre több példa van arra, hogy igenis a hagyományokra alapozva, új módszerekre támaszkodva lehet sikereket elérni. Ezért a Debrecziner Gourmet Fesztivál a Debreceni Szakképzési Centrummal együttműködve lehetővé teszi, hogy a kétnapos program ideje alatt a tanulók a résztvevő éttermeknél sztázsoljanak és ingyenesen részt vehetnek a szakmai bemutatókon.

Programok:

A fesztiválon különböző színpadi programokat szervezünk. Napközben a gasztronómia népszerű arcai például Jókuti András és Bernáth József tartanak főzőprogramokat. A Törley Pezsgőpincészet pezsgőmestere, illetve a Hoptop, az első Magyar European Beer Star díjas sörfőzde sörfőző mestere látványos bemutatót és kóstoltatót tartanak.

Zene:

Magyarország legkedveltebb DJ-i lounge, nu jazz és könnyűzenei stílusban szórakoztatják a résztvevőket.