Fotó: Nagy Balázs (Dining Guide)

“Szeretek együtt lenni a sajtjaimmal”

A közgazdász Reményik Kálmán pár éve még csúcsvezetőként dolgozott a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. élén, majd egy nagy fordulattal szakmát, életmódot, lakhelyet váltott és kitanulta a sajtkészítő mesterséget. Vászolyba költözött, itt építette fel a gyönyörű, hatalmas birtokon álló sajtüzemét, ahol naponta saját maga készíti különleges minőségű sajtjait. Itt látogattuk meg.

A manufaktúra egy kifejezetten élelmiszeripari célra épült házban van berendezve, ami kívülről inkább hasonlít egy présházra vagy családi nyaralóra, ám funkcionálisan tökéletesen kiszolgálja a sajtkészítést. Bent egy valódi üzem található, ahol mindennek megvan a helye, ahol makulátlan a tisztaság, tökéletes a rend, újak a berendezések és olyan a technológiai felszereltség, hogy simán felveszi a versenyt egy osztrák vagy svájci sajtkészítő üzemmel is. Itt nem a nyári konyhában, a családi üstben készülnek a sajtok, ez egy minősített európai uniós kisüzem.

Olvass még itt: Dining Guide!