Április 2-3. 2-nap Palkonyán!

Nagy örömmel és szeretettel invitálunk ismét Palkonyára, húsvét után egy héttel, április 2-3-án az idén immár 2-naposra tervezett Hú!SVÉT+7 szezonnyitó közönségtalálkozónkra.

Az immár két napos kulináris séta, tavaszi gasztro-piknik, családi programok a Villányi borvidék legszebb falujában, az egy utcás Palkonyán!
Húsvét után egy héttel STÍLUSOS VIDÉKI ÉTTEREMEK, udvarházak, műemlék pincék, családi pincészetek készülődnek sok szeretettel, hogy finom borokkal, kemencés és grill ételekkel, házi süteményekkel, programokkal kényeztessék vendégeiket.

Az idei esztendőben a gördülékeny kiszolgálást on-line kupon vásárlással segítjük.

LEZÁRULT!

Kóstoló kupon árusító helyek

Mokos Pincészet,

Haraszti Pincészet (Pincesor),

Parázs Vendégház (Fő u. 49.)

Palkonyha, (Fő u. 76.),

Pertu Porta (Fő u. 110.)

Csak úgy mint a régi szép időkben. A faluban sajnos nincs bankkártya terminál, erre készüljetek fel.

A "0. nap" április 1. - 100% Palkonya vacsoraest

100% Palkonya címmel megrendezésre kerülő vacsoraesten a helyi alapanyagok kreatív gasztronómiai felhasználásába, régi sváb receptek szerint készülő finomságokba, valamint kézműves palkonyai borokba kóstolhatnak bele az érdeklődők.

A menü:

Az est házigazdái:

Pauli Zoltán (PalKonyha), Ruprecht László (séf, a Stílusos Vidéki Éttermiség elnöke), Beck Engelbert “Berti” (Palkonya falu polgármestere) valamint a palkonyai vincellérek és érték teremtő falusi barátaink.

Részvételi díj: 12.900,-Ft/fő mely tartalmazza az ételek mellé kínált borokat is.

Asztalfoglalás itt!

MEGTELT!

Terítéken a SONKA!

ibericoIdén a Stílusos Vidékiekkel HúSVÉT-ol Nemesvölgyi Attila is! Impozáns sonkaválasztékkal készül Palkonyára, hogy a kiváló hazai parasztsonkák, füstölt tarják mellett kóstoltasson spanyol Serranot és Ibericot, olasz Pármait és San Danielet. A hétvége folyamán segítségére lesz kis hazánk képzett sonkamestere Szőke Dávid is. Dávid a vasárnapi workshopon az ibér sonkák szabadkézi szeleteléséből tart majd bemutatót.

“Workshop”, avagy a nyilvános szakmai beszélgetés a sonkáról: április 3. vasárnap, 10-óra, PalKonyha. Amennyiben érdekel a téma szeretettel várunk.

Sonka kóstoló (kuponos rendszerben)két napon át, április 2-3. 12-órától ugyanitt.

Helyszínek, éttermek, falatok, programok...

Étel szervíz 12:00-tól 18-óráig, vagy a készletek erejéig.

A házgazdáról: A PalKonyha Villányi borvidék új gasztronómiai színfoltja, egy stílusos vidéki lakásétterem és gasztro műhely Pauli Zoli gondozásában.

Amit kóstolhatsz:

 • Parasztsajt sütés LIVE! Avagy a megszokott Raklett Party,

A süti és kávé teraszon már 10:00-tól:

 • Annuska néni legendás házi rétese LIVE réteshúzás 10-órától Józsival és Vikivel nem csak gyerekeknek.
 • Vendégváró falatok pekeskifli készítés Schneider Gáborral a pekeskifli blog  szerzőjével.

A vendégről:

Dobai Andris, közismert nevén a “Kredences” Andris Balatonfüred legendás bor-bárjának a Kredenc Borbisztrónak a hangulatát hozza el ismét Palkonyára.

Amit kóstolhatsz:

 • Kredenc Sound System, Lady Lavender levendulás borkoktél és 2 Guden, 2 Dobosi bio-bor, egy csipet Balaton!

Háda Imi a Pesti Burger & Bár képviseletében a legendás “nagyvárosi” burgereit mutatja meg ezúttal falusi környezetben.

Amit kóstolhatsz:

 • Világpremier: PALKONYA BURGER!!! ezt kóstold meg!!!

Az Almalomb egy tündéri gasztronómiai vállalkozás Hosszúhetényben a Mecsek lábánál, akik első alkalommal mutatkoznak be a Stílusos Vidéki Éttermiség vendégeként a rendezvényen.

Amit kóstolhatsz:

 • Sült zöldségkrémleves, curry, Almalomb kenyér
 • Zeller és burgonya chips, póréhagyma és házilag füstölt paprika
 • Bárány májas, Almalomb kenyér morzsa, sárgarépa ketchup, spárga
 • Fehér csoki krém, kamilla,  savanyított csipkebogyó, kukorica

Nemesvölgyi Attila impozáns sonkaválasztékkal készül Palkonyára

Amit kóstolhatsz:

 • kiváló hazai parasztsonkák, füstölt tarják mellett spanyol Serrano, és Iberico, olasz Pármai és San Daniele.

PROGRAMOK ITT:

Pesti Zoli akusztikus blues a legjavából, szünetekben Kredenc Sound System!!!

BorÁsz a házban: SAUSKA Pincészet

A házgazdáról: A Mokos Családi Pincészet a piciny falu Palkonya legnagyobb borászati vállalkozása. Gyümölcsborairól és különleges színházterméről ismert családi vállalkozás új helyszínként csatlakozik az idei programhoz.

Amit kóstolhatsz:  Villányi védett eredetű borok, Gyümölcsbor különlegességek (tipp: új Málnabor), 100%-os Palkonyai gyümölcslevek, Mokos Pálinkák

A vendégről: A Zsolnay Étterem Pécs egyik legexkluzívabb étterme először mutatkozik be a Stílusos Vidéki Éttermiség vendégeként Palkonyán.

Amit kóstolhatsz:

 • Tavaszi zöldséges nyúl “rillette” tormás paszternák krémmel, medvehagymás házi kaláccsal
 • Lilakáposzta “gazpacho” sonkamorzsával, posírozott tojással
 • Húsvéti báránysült céklás árparizottóval, medvehagymakrémmel

Szombaton koncert:  A jókedvű és képzett fiatal zenészekből álló Paraday zenekar repertoárjában a jazz műfajtól a nemzetközi slágerekig és persze a jó öreg “mulatós” zenékig megtalálható minden.

BorÁsz a házban: Mokos Pincészet

A házgazdáról: Palkonyai több generációs kis családi pincészet, fiatal szívvel és kézműves borokkal amik, 100%-ban palkonyai termésből készültek! Möszi, Feri, és a pincészet személyességét, filozófiáját tükrözi a fesztiválok idejére felépíttet nyugalom szigete. A borász Haraszti Feri A Gazdaasszony Harasztiné Bóka Lilla Möszi

Amit kóstolhatsz:

 • Made In Palkonya saját munka és termés minden cseppben!!
 • Haraszti kézműves borok kóstolása a pincegazdával!
 • Opa premier! Akitől rengeteget tanultunk! A 88 éves nagyapánk tiszteletére készült új házasítás!
 • Bonjour & Haraszti Franc bonbon premier! A prémium csokoládé és a bor találkozása!! Janicsák Enikő bemutatja a maga készített kézműves bonbonjait és trüffeljeit!

Akikkel találkozhatsz:

Trio Afium Minőségi jazz a színpadon! 10:30- 16:30 Az együttes 2010 márciusában alakult fiatal, de a magyar jazz-életben már évek óta jelenlévő zenészekből. A jazz-zongora triók legjobb hagyományaiból indulnak (fő példaképeik a Bill Evans, Ahmad Jamal, Keith Jarrett, Brad Mehldau triók), felfogásuk mégis egyéni. Repertoárjukban a jazz-történet majd’ minden korszakából való standardek hol hagyományosabb, hol modernebb feldolgozásai, valamint saját kompozíciók szerepelnek, de időnként más műfajok felé is kitekintenek.

17:00- Hétfői angyalok Minőségi Rock N’ Roll a színpadon! Beat-Rock, ötvözve Hip-Hop, Progresszív hard rock, blues,

19:00- Esti mese! Czéh Dani és Matta Lóri (Bóbita) a pincészet jó barátai érkeznek a színpadunkra!! Frappunk Animáció-bábos improvizációk szabadon és máshogy.

20:00 Haraszti pince After Fényfestés a 250 éves pincékre -Haraszti Sound System Dj borászok zenélnek (Deep House, Reggae, Funk,)

A vendégről: A soproni Erhardt Étterem és Panzió új tagja a Stílusos Vidéki Éttermiségnek. Őszinte, kreatív és igen lelkes konyha. Kóstoljatok bele Erhardt Zoli kreációiba!

Amit kóstolhatsz:

 • Hideg kacsamáj zsirjával tavaszi zöldekkel
 • HotDuckDog avagy a kacsahúsos hotdog
 • Epermousse pisztácia citromfű…

BorÁsz a házban: Haraszti Családi Pincészet

A házgazdáról: A Hárságyi Pincénél nagy odafigyeléssel gondozott szőlőkből, magas minőségű – ám nem nagy mennyiségű – , a villányi vidékre jellemző nemes borokat állítunk elő. Őszinte borokat készítünk, hiszen az autentikus, hagyományos technológia segítségével tiszteletben tartjuk az évjáratokon belüli különbséget, nem javítjuk, vagy tompítjuk azokat, hanem fejet hajtunk a természet adta lehetőségek előtt és élünk vele. Ezért őszinte a borunk.

A vendégről:

Várvizi Péter, chef LARUS. “Az első gondolat, mely a tányérjaimat vezeti, az íz. Aztán mindezt megpróbálom beleszőni abba a környezetbe, ahol az ételek megjelennek. Szeretem, ha a tányéron letisztult egyszerűséggel jelennek meg olyan alapanyagok, amelyek a francia és a magyar konyha alapjaiból táplálkoznak, megértve a legújabb gasztronómiai irányokat és újdonságokat.”

Amit kóstolhatsz:

 • Libamájterrine szarvasgombával, házi kaláccsal és aszalt meggyel
 • Vékonyan szeletelt bbq magyar tarka hátszín, szarvasgombás burgonyapürével és céklasalátával
 • Fehércsokoládés passióleves, friss eperrel
 • Hárságyi pince bemutatja: Triffla 2013 (cabernet franc), Hárságyi rosé 2015

BorÁsz a házban: Hárságyi Családi Pincészet

A házgazdáról: A Parázs Vendégház  nevét meseolvasás közben találtuk ki, amikor arról a paripáról olvastunk, amely gebeként parazsat evett és gyönyörű táltos paripa lett belőle. Hasonló életerőt és feltöltődést szeretnénk adni mi is vendégeinknek.
Az óriási kemence, a finom Hárságyi borok sok jó pillanatot ígérnek, nem beszélve a vendég étteremről, akit nagy szeretettel és kíváncsisággal várunk. Régóta rajongói vagyunk a Mandula étterem séfjének, aki példaértékűen megtalálta a vidéki élet szépségét és gasztro-örömeit.” Szilvi és Balázs, Janka és Tami

Amit kóstolhatsz:  hamarosan…

A vendégről: “A hagyomány szeretete a jövő szeretetét is magában hordozza (Lalla Romano).” A Kistücsök Étterem a Balaton legismertebb ikonikus étterme. Különlegesen gazdag borlapjáról, Jahni Laci kreatív konyhájáról és Csapody Balázs szívből jövő vendégszeretetéről ismert stílusos vidéki étterem első alkalommal vendégeskedik Palkonyán.

Amit kóstolhatsz:

 • Rétesben sült házi sonka,tojás és kalács tormahabbal

BorÁsz a házban: Hárságyi Családi Pincészet

A házgazdáról: A Cifra Műhely legfőbb céljául tűzte ki a Kárpát-medence sokszínű népi kultúrájának megőrzését, ápolását, a kapcsolódó érték feltárását és megmentését, valamint hazánk épített és szellemi örökségének életben tartását. Szeretnénk megismertetni, népszerűsíteni, ezáltal védeni a magyarság kulturális örökségét. Kiemelt figyelmet fordítunk a fiatal generációra. Általuk szeretnénk biztosítani a népi kultúra, valamint a gazdag hagyományok átörökítését, értve ez alatt a népzene, néptánc, néprajz, folklórtörténet, illetve az ezekhez társuló művészeti ágak közötti kapcsolat megteremtését.

svet plakát cifra

A vendégről: A Viator Apátsági Étterem és Bor-Bár már visszatérő vendég Palkonyán. A csodálatos panorámával rendelkező étterem Gyurik Gábor séf a helyben termelt fűszernövények felhasználásával kreált érzéki fogásairól vált ismerté a kulináris örömök kedvelői körében.

Amit kóstolhatsz:

 • Nyúlropogós marinált csicsókával és medvehagymás sonka veloutéval
 • Házi tojáslikőrös minitarte

BorÁsz a házban: Gere Tamás és Zsolt Pincészete

A házgazdáról: A Nora-Porta egy  hangulatos, minden apró részletre odafigyelő  békebeli kis kuckó, a sütemények, szörpök, teák  élvezete mellet a csodálatos kilátás hab a tortán.

Amit kóstolhatsz:  Hagyományos receptekből készül a Portánkon a zserbó, Ischler,  máktorta, linzer, kuglóf, habcsók, tönköly lisztes sós keksz; a liszt érzékenyekről sem feledkezünk meg! Nagyon kedvelt nálunk még a különleges házi szörpök.
Házi finomságok otthonra: szörpök, gyümölcs csemegék: házi lekvárok, zöld dió kompót, meggy-chutney, pesto (eredeti genovai recept szerint)  megtalálhatók.

A vendégről: Villány első regionális gourmet étterme a GERE Attila Pincészetének érdekeltségébe tartozó Mandula Étterem és Bor-Bár, ezúttal is különleges fogásokkal készül az eseményre.

Amit kóstolhatsz:

 • Zöldborsó főzelék stifolderes zöldborsó raguval, harcsakolbász

BorÁsz a házban: GERE Attila Pincészete

A házgazdáról: A Borostyán Vendégház Palkonya egyik legszebb portája, a gyerkőcök által igen kedvelt falusi játszótér szomszédságában.

Amit kóstolhatsz:  Illy MonoArabica single origin kávékat (Guatemala, Brazília, Costa Rica, Etiópia ), és a klasszikus, 9 Arabica kávéból álló illy keveréket kétféle pörkölésben. Tudtad? A minőségi kávét, innovációt és designt 1933 óta mesterien összekapcsoló cég  Illy Ferenc alapító révén magyar gyökerekkel is rendelkezik.

A vendégről: A Kővirág Étterem és Panzió első alkalommal mutatkozik be a Stílusos Vidéki Éttermiség vendégeként a rendezvényen. A tündéri vendéglő és szálláshely Köveskál szívében igazán egyedi hangulatú teraszával és regionális konyhájával igen kedvelt találkozóhelye a Balaton-felvidéken lassulni vágyóknak.

Amit kóstolhatsz:

 • Medvehagymával, kápia paprikával töltött,  göngyölt bárány, tökfőzelék velouté.
 • Bácshegyi kecskesajtos, Köveskáli  mandulás,  gnocchi
 • Rózsás – epres eclair, sós karamell.

BorÁsz a házban: Hárságyi Családi Pincészet

A házgazdáról: Beck Engelbert, vagy ahogy a faluban hívják Berti új vállalkozása a gyönyörű Pertu Porta mely Palkonya új szálláshelyei közé tartozik.

Amit kóstolhatsz:  hamarosan…

A vendégről: A Baricska Csárda-, Balatonfüred legendás vendéglátó helye mára megújult tartalommal várja vendégeit. Az üzemeltető egyben a veszprémi Chianti Étterem gondos gazdája is, akik az olasz hagyományokon túllépve mára már igazi gourmet konyhával és legendás borvacsorákkal kényeztetik jelentős törzsvendég körüket.

Amit kóstolhatsz:

 • Palócleves Keleméri birkából
 • Tokhal citrusos beluga lencsével, pak choy-jal
 • Kézműves sajtválogatás (Kalla Roland, Vászolyi Sajtmanufaktúra, Sándor Tamás, Ficsor Árpád sajtjaiból)
 • Csokoládé-ganache torta, tavaszi gyümölcsökkel 

BorÁsz a házban: BOCK Pince

A változtatás jogát fenntartjuk.

Ajánlott szállások a borvidéken

“Pályaszállások” a faluban itt! (gyorsaké a szerencse)

Palkonya kicsiny falucska, így ha ott már nem találsz szállást ne add fel!

Klikkelj a villanyiborvidek.hu-ra ahol számtalan szállást találhatsz a borvidéken.

A Villányból Palkonyára történő átjutást falubuszokkal is támogatjuk

Palkonya - Szállások

SVÉT falubusz

Már nem találtál szállást a faluban, mégis szívesen kóstolnád az ételek mellé a Villányi borvidék vincelléreinek remek borait?

Nincs probléma, mert az átjutás Villányból és a környező településekről falubuszokkal segítjük.

A falubusz 10:00 és 22:00 között megrendelésre közlekedik:

Kiállás: Palkonya Szent Erzsébet templom, Villány Diófás tér (Gere Hotel)

TELEFONSZÁMOK:
1. busz: 06 30 936 7439
2. busz: 06 30 420 5652
3. busz: 06 30 526 0649

busz_palkonya

Menetjegy a sofőrnél váltható majd.

Taxi szolgáltatások

Villány: +36 30/3355-495

Siklós: +36 30/956-4128; +36 30/959-4749; +36 30/9975-442

Harkány: +36 30/9561-174; +36 30/9561-238

Parkolás, figyelem fontos!

Mivel Palkonya egyutcás kisfalu, ezért kérünk téged a nagyobb dugók elkerülése végett ha autóval érkezel, a kijelölt parkolókat használd. (ha mégis bedugulnál egy dugóhúzó legyen nálad!)

Palkonyán minden sétatávolság, így a tavaszi virágillatban egy kis séta igazán jól esik, sőt étvágyat csinál.

Régebbi Hú!SVÉT videók