Vidéki ízek a minőség jegyében.

A Walter Vendéglő – hatvanöt év kényszerpihenő után – 2010-ben történt megnyitásával alternatívát kínáltunk azon Zsámbéki-medencében élő, étterembe járók számára – akik egy ebéd vagy vacsora, egy kellemesen eltöltendő este kedvéért nem minden esetben kelnek útra a főváros irányába -, hogy a visszafogott belső környezetben vagy a hangulatos kerti teraszon élvezhessék a rövid, de változatos étlap és borlap adta kínálatunkat. Örömünkre szolgál, hogy mellettük egyre több, olyan visszatérő vendéget szolgálhatunk ki, akik a fővárosból vagy még messzebbről érkezve választják a „Waltert Perbálon”.

Környékbeli alapanyagokra építve polgári konyhát tűztünk ki célul, melynek alapját amagyar hagyományok adják, de újragondolt, modern feldolgozásban. Minden fogás kizárólag friss alapanyagból készül.

Csapatunk, kreatív séfünk, Ruprecht László vezetésével – aki az étlapot és borvacsorák menüit alkotja meg – dolgozik azon, hogy vendégeinknek elégedetten távozhassanak tőlünk.

Magyarországon, a hazai alapanyagokra, a történelmi magyar konyha receptjeire építő és a „hagyományossá vált” magyar konyhát megreformáló tevékenységünk legfőbb célja, hogy a hozzánk ellátogató vendégek számára megmutassuk a magyar gasztronómia lehetséges értékeit.

“30 kilométert utazni semmi. A fővárosban akár naponta simán lehet ennyit ingázni két, egymástól távolabb eső kerület között. 30 kilométer nem a világ, és ennyit mindenképpen érdemes megtenni azért, hogy megtapasztaljuk, milyen a jóleső, normális, túlkapásoktól mentes és házias vendéglátás – modern és értelmezhető köntösben (…)Tisztességes sváb (és magyar) gyökerek, hagyománytisztelet, nyitottság, józanság – ezek már az épület előtt leparkolva is látszanak, aztán odabent is visszaköszönnek. Egészen egyszerűen normális ez a hely, nincs jobb szó rá. De hogy fel tud értékelődni a puszta – a maga „színtelenségével” és kiszámíthatóságával operáló – normalitás egy abnormális közegben, igaz? Hát, itt most ez történik. És ez jó. Nekünk mindenképpen. Mert mi jót szeretnénk vacsorázni, és ha lehet, egy időre gondtalanságba burkolóznánk. Teszünk egy kísérletet… és tulajdonképpen bejött.”
– Dining Guide étteremteszt

Látnivalók Perbálon és környékén:

Budavidék Zöldút

budavidek_zoldutA Budavidék Zöldút kialakításának területe a Zsámbéki-medence, amely földrajzi kistájként a Békás-patak vízgyűjtőjéhez tartozó településeket foglalja magában: Biatorbágy, Budajenő, Herceghalom, Etyek, Páty, Perbál, Telki, Tinnye, Tök, Zsámbék. A kapcsolódó táji-természeti értékek miatt e tájhoz szervesen illeszkedik Budakeszi, Nagykovácsi és Mány területe, így ezt a 13 települést nevezhetjük együtt Budavidéknek.

A Budavidék Zöldút Szövetség tevékenységének elsődleges célja összefüggő hálózattá alakítani a Zsámbéki-medencében élők által kerékpározásra már részben használatba vett mezőgazdasági földutakat, murvás erdei utakat, patak menti ösvényeket, régi főutcákat. Az útvonalak kiválasztásánál fő szempont a a szép tájképi részletek, a természeti örökség értékeinek, a települések központjainak, a karakteres településképi értékek és kulturális örökségünk egyedi emlékeinek felfűzése. A zöldúthálózat különös jelentősége, hogy olyan kapcsolatot teremt a szomszédos települések között, amelyek a forgalmas közutaktól elválasztva kitűnő lehetőséget nyújtanak a közlekedési veszélyektől és ártalmaktól mentes környezetben az egészséges mozgást és pihenést keresők számára.

Nyakas Pince, Etyek-Budai Borvidék

nyakaspinceBirtokunknak a Nyakas-hegy lábánál meghúzódó kicsiny település ad otthont, amelyet nemes egyszerűséggel “Tök”-nek hívnak. A Nyakas Pince legfőbb dűlőinek a Budajenő határában lévő Öreg-templom völgy és Körte-völgy, illetve a Tök községet északról határoló Nyakas-hegy ad otthont.

A Budai borvidéki körzet szőlő- és borkultúrája évszázados múlttal, gazdag hagyományokkal rendelkezik. A magas mésztartalmú, ásványi anyagokban gazdag talaj és a speciális mikroklíma egyedi íz világú intenzív illatú fehérborok termőhelye. A gondos szakértelemmel kialakított szőlőskertek, a szorgos emberi munka és a kíméletes kézi szüretelés biztosítja a természeti értékek megőrzését és az állandóan magas minőségű termést.

Az 1997-ben alapított modern technológiával felszerelt pincészet Malya Ernő és Nyúlné dr Pühra Beáta irányításával a kiváló adottságokat kihasználva díjnyertes borokat ad.

Walter vendéglő hírei