BPX_7128_0026LowRes

Az encsi Anyukám Mondta Étterem új pizza bárja és közösségi tere Miskolc szívében.

Értékeld át azt, amit eddig a pizzáról gondoltál.

A Széchenyi utca 19-es szám alatt található Weidlich-palota nyújt otthont a Pizza, Kávé, Világbékének. A szemrevaló szecessziós épületet Hajós Alfréd cége tervezte a századelőn, és fűszerbolt (a Fekete Kutya Fűszerüzlet) és borkereskedés is működött benne, legutóbb pedig a Grand Cafe Miskolcz. Szép előélet egy jóféle étteremnek. Ami persze nem éppen egy egzakt kifejezés egy pizzabárra

Mindenkikedvence, a nápolyi pizza és a római között a legszembeötlőbb különbség, hogy az előbbi kerek, a római pedig négyszögletes, tepsis pizza (teglia). Ez utóbbit hagyományosan ollóval vágják téglalap alakú szeletekre, mégpedig nem előre megszabott méretben, hanem a nyisszantás után lemérve, aszerint beárazva őket. Az encsiek is elgondolkodtak rajta, hogy ezen a módon kínálják a pizzaszeleteket, de végül ezt túl bonyolultnak ítélték meg. A kimérős rendszer minden bizonnyal lassította volna a kiszolgálást, ezért egységes szeletekben gondolkodnak. A koncepció kivitelezése még olyannyira friss, hogy most úgy vélekednek, hogy a 40×60 centiméteres tepsikből 12 szeletet fognak vágni – de ez még elválik. Ők maguk is kíváncsiak a gourmet pizzák fogadtatására. Dudás Szilárdot idézve:

A párommal 1 kiló 80 deka római pizzát ettünk meg kint ketten. Egyszerűen nem lehet abbahagyni, olyan leheletkönnyű a tészta. Úgy reklámozzák, hogy ezt a tésztát nem is kell megemészteni – ez meg van kelesztve.

Forrás Dining Guide.