Villány központjában, a világhírű pincesor mellett található éttermünk A Crocus-Gere Borhotel épületében található. Berendezése ötvözi a békeidők polgári hangulatát a vidéki építészet rusztikus jegyeivel. A sok fa, bontott tégla, bőr és a meleg színek használatával egy polgári ház nappalijának hangulatát idézi meg. A kandalló romantikus fénye mellett igazán bensőséges hangulat szolgálja a gasztronómiai élmény méltó környezetét. Tavasztól őszig a szálloda kertjének ölelésében található teraszunkon élvezhetik borainkat és ételeinket..

Küldetésünk, hogy a Villányi Borvidéken fellelhető, kiváló magyar alapanyagokra épülő kreatív konyhával kényeztessük a bor, és a gasztronómia rajongóit.

Menükínálatunkkal szeretnénk a Villányi Borvidékre jellemző autentikus sváb-, és magyar konyha hagyományaiból eredő, de a mai modern konyhai trendeknek is megfelelő sajátos, egyedi gasztronómiát nyújtani. Konyhánk ajtaját kitárjuk a világ ízei felé is: új fúziós kreációk, kontinenseken átívelő ízek találkozása a hazai, falusi konyha remekeivel új étlapunkon.

Ajánlataink

Degusztációs menü

Amennyiben szeretne átfogó képet kapni konyhánk aktuális kínálatáról, próbálja ki konyhafőnökünk kóstoló menüjét: a 3-órás gasztronómiai kalandozást kívánság szerint borkóstolással ajánljuk. Minden esetben egy adott témát terítékre véve rendszeres időközönként újabb és újabb kreációkkal várjuk vendégeinket.

Mandula Szeparé

Mandula Szeparé az étterem hangulatos különterme, melynek temperált bortrezorjai a muzeális borkészletünknek is otthont adnak. Érlelt nemes párlatkülönlegességek, kényelmes bőrfotelek, sakkasztalok, és bensőséges enteriőrök szolgálják a szórakozást, és kényelmet.

Mandula Bor Bár

Mandula Bor Bár egy igazán autentikus íz-lelő hely: egy régi sváb présházból rusztikus stílusban kialakított borozó és falatozó, ahol a Gere borok teljes választéka várja Önt.

A borvidék

Villányban tartózkodva kihagyhatatlan program a régi pincesor megtekintése és érdemes meglátogatni a nevezetesebb dűlőket is, mint a Kopát és az Ördögárok. A botanikai ritkaságokkal (magyar kikerics!) büszkélkedő Szársomlyó-hegy csak vezetett túra keretében mászható meg, ehhez időpont igénylése szükséges. A közelben található Siklóson található a nemrég felújított, hazánkban talán legteljesebb állapotban fennmaradt híres vár. Ugyanitt kereshető fel a pár éve nyílt aquapark is. Harkányban pedig a nagymultú gyógyfürdő várja a felüdülni vágyókat.

Mandula étterem hírei