Szívügyünk a kézműves konyha

A vidék ízei egy étlapban összpontosulnak  belvárosi éttermünkben,  melynek  kézműves konyháját az alapanyagok minősége, az egyszerűség, a letisztultság és a szezonalitás jellemzi.

Ételeink elkészítésénél elsősorban az elkötelezett, környékbeli kistermelők  termékeit használjuk, akik ellátnak minket tanyasi tyúkkal, mangalicával, Charolais marhával és friss zöldségekkel.

Az apró  vendégekre is gondolunk, számukra gyermekmenüt kínálunk, a várakozás perceire színes ceruzával, kifestővel szolgálunk. Kézműves konyhánkban minden nap friss kenyeret sütünk, házi tojásból gyúrjuk a tésztát, saját fűszerkertet gondozunk, a kényelmi termékeket kerülve a lehető legtöbb hozzávalót magunk készítjük el. Az IKON egyet jelent Debrecennel, a tiszta alapanyagokkal, és a vendégek iránti tisztelettel.

Helyben készített alapanyagaink: alaplevek, lekvárok, befőttek, frissen sült házi kenyér és házi tészta, házi szörpök, saját fűszerkert, saját érlelésű sonkák és kolbászok, töltött bonbonok.

Látnivalók

NAGYTEMPLOM

A debreceni református nagytemplom Debrecen legjellegzetesebb épülete, 1500 m²-es alapterületével az ország legnagyobb református temploma és Debrecen jelképe. A Magyarországi Református Egyház jelképe, miatta nevezik Debrecent gyakran „kálvinista Rómának”. Az épületben 1849. április 14-én olvasta fel Kossuth Lajos a Függetlenségi Nyilatkozatot . 1805 és 1824 között épült, klasszicista stílusban, a Kossuth tér és a Kálvin tér közt áll, a belvárosban.

Debrecen Airport

A Wizz Air járatai hamar népszerűk lettek a megyében. Útvonalhálózata az elmúlt időszakban 6 új útvonallal bővült. A légitársaság Budapestről Genfbe, Kijevbe, Tel-Avivba, májustól pedig Máltára is repül, Debrecenből Milánó és Eindhoven vált elérhetővé nagyon alacsony árakon.

HAJDÚSZOBOSZLÓI Gyógyfürdő

Hajdúszoboszló az Alföld legismertebb fürdővárosa – fő vonzereje a híres gyógyfürdőből, a strandból,
az Aquaparkból és az Aqua-Palace-ból álló fürdőkomplexum. A fürdőkomplexum szolgáltatásaival egész évben felejthetetlen élményt kínál a gyógy- és üdülő vendégeknek, valamint kis és nagy gyermekes családoknak.

HORTOBÁGYI Nemzeti Park

A Hortobágyi Nemzeti Park hazánk első nemzeti parkja, és Közép-Európa legnagyobb füves pusztája.
A nemzeti park egész területe bioszféra-rezervátum, a Ramsari egyezmény alapján vízi élőhelyei
nemzetközileg is védettek. A nemzeti park területe sík, csak néhol emelkednek ki alacsony halmok.
Ezeket az úgynevezett kunhalmokat emberi kéz alkotta, amelyeket a keleti sztyeppékről a középső
rézkorban beözönlő nomádok építették őrdomboknak vagy temetkezési helyeknek.

IKON étterem hírei