“Csak az tudja, hogy meddig mentünk, aki azt látta, hogy honnan indultunk el.” – mondta Jókai Mór, és szavai az elmúlt 3 év kitartó és következetes munkájának fényében munkatársaink, barátaink és vendégeink számára is ugyanazt jelentik: a GUSTO 13 Étterem a gasztronómia iránt fogékony, kísérletező kedvű étteremlátogatók közkedvelt célpontja lett. A főképpen hazai alapanyagokból dolgozó, modern konyha a szakértő, barátságos személyzettel kiegészülve maradandó élményt varázsol egy hétköznapinak gondolt vacsorából is!

A Bakony és a Balaton-felvidék találkozási pontjában fekvő Veszprém csodálatos gasztrokirándulási célpont. Jöjjön el és élvezze vendégszeretetünket.

 „A GUSTO 13 olyan hely, amely kedves emlékké nemesül s ahova mindig szívesen térnénk, térünk vissza. Van hangulata, előzékeny a kiszolgálás, van arculat s van választék.

Nem először járunk Veszprémben, de először a GUSTO 13-ban, eltévedni mégsem tudunk. Már a városhatártól úgy ki van táblázva, hogy könnyebb odatalálni, mint kihagyni. Ez általában turistacsalogató éttermekkel szokott megesni, ide azonban nyugodt lelkiismerettel küldhetjük a megéhezett utazót, csalódásban nem lesz része.” /Dining Guide étteremteszt/

Látnivalók

Guden Birtok Csopak

A csopaki Guden (Kis)Birtok három lelkes szakmabeli összefogásának eredménye. Csidei Zoltán, Gősi Péter és Molnár Szabolcs célja egy egyedülálló történelmi gyökerekkel rendelkező szőlőbirtok újjáélesztése.
Az 1055-ben kelt tihanyi alapítólevél után a magyarországi írásbeliség legrégebbi, eredetiben fennmaradt darabja Guden vitéz végrendelete. Szent László király vitéze levelében arról végrendelkezik, hogy halála esetén paloznaki szőlőbirtokát az egyháznak ajánlja fel. Az 1079-ben írt oklevelet eredeti állapotában a Veszprémi Levéltár őrzi. Szabolcsék szőlői az oklevélben megjelölt környéken fekszenek egy olyan helyen, ahol az elmúlt 1000 évben -és még sokkal korábban is- bizonyíthatóan folyamatos szőlőművelés folyt. A terület ráadásul a Csopaki Kódex védelme alatt áll, így művelése/gondozása az ország egyik legszigorúbb feltételrendszerének kell, hogy megfeleljen. Szabolcsék keze alatt már több éve folyik a munka, de a borok egyelőre csak egy szűk réteg számára voltak kóstolhatók. A 2012-es évjárattól a nagyközönség számára is elérhetőek a birtok tételei.

Szőlőfajtáink: Olaszrizling és Kékfrankos.

Boraink: Guden Vitéz 2012 Csopaki Olaszrizling

Guden Barbara 2012 Kékfrankos Rosé

Kertmög 2012 Csopaki Olaszrizling

Elérhetőségek:

Tel: 30-2771491 20-4995522

www.facebook.com/Guden-Kisbirtok

Chianti Étterem hírei