Április 27-én Palkonya ismét a vidéki gasztronómia fővárosa lesz!

Mindent beletettünk: szívünket-lelkünket, finom ételeket, csodálatos borokat, szórakoztatást és művészetet.  A jó hangulatot, nevetéseket pedig veletek együtt éljük majd át! „Hú!Svét extrákkal” Palkonyán április 26 és 28 között! A „Stílusos Vidéki Éttermiség” (27-én) és „Palkonya nyitva” (28-án) programjai egyesülnek, és közösen valami fantasztikusat alkotnak. Nem véletlen a cím, ami egy gazdag tartalommal, meglepetésekkel, újdonságokkal teli programot jelez. Tesszük ezt egyrészt azért, mert ünnepelünk, hiszen ez az ötödik rendezvényünk, másrész pedig köszönetet szeretnénk mondani nektek, hogy szeretitek Palkonyát és visszajártok hozzánk!

Akkor néhány kedvcsináló infó: 14 helyszín (ebből 3 új), vidéki éttermek és cukrászdák remekei, gasztro workshopok, színes kísérő programok, Tóth Vera Quartet élő koncert, Győri Art Piknik udvar, After Party… Böngésszetek, csodálkozzatok, gyertek!

REGISZTRÁCIÓ!

Az idei évben is a rendezvény ingyenes, de egyes programok regisztrációhoz kötöttek. A regisztráció hamarosan indul. Figyelem, ha a korlátozott készletek miatt nem szeretnél semmiről lemaradni, és szeretnél kényelmesen kóstolni, használd a VIP* regisztrációt. A kiemelt helyszíneket 12:00-tól 15:00-ig lezárjuk kizárólag a VIP-regisztrációval érkezők számára. *A regisztráció értéke tejes egészében lefogyasztható.

A regisztráció elindult klikk ide!

Kiemelt programok

Az idei esztendőben számos különleges programmal készülünk Nektek. Egy kis kedvcsináló szeretettel.

Ezekre a programokra előzetes regisztráció szükséges, melyet egyszerűen megtehetsz on-line!

Exkluzív gálavacsora a SVÉT új tagjaival

Időpont: április 26. péntek 20:00

Helyszín: Palkonyha

Házigazda: Pauli Zoltán (PalKonyha), Ruprecht László (SVÉT)

Vendégek: Almalomb – Hosszúhetény, Pajta – Őriszentpéter, Platán – Tata, La Maréda – Győr

Foglalj asztalt a stílusos vidéki séfek exkluzív kóstoló menüjére. Az exkluzív menüt bemutatják Pauli Zoltán (PalKonyha), Ruprecht László (SVÉT), Illés Roland (Almalomb), Pesti István (Platán), Horváth Szilveszter (LaMaréda), Farkas Richárd (Pajta). A desszertet Szabó Réka Kata (Yokka desszertműhely)  készíti majd. A különleges fogások mellé a Villányi Borvidék válogatott borait szolgáljuk fel.

Menü és borok hamarosan…

Időpont: április 26. 20:00 – 22:30

Fogadó ital: Vylyan Kszí gyöngyözőbor
1.) hideg előétel: Tőkehal, író, uborkák, zöldalma, karalábé – Pesti István, Platán
Borajánlat: Tiffán Csenge 2018
2.) meleg előétel: Langyos kacsamáj, kápia és málna variációk – Horváth Szilveszter, LaMaréda
Borajánlat: Hárságyi Pincészet Siller, Palkonya
3.) 1.főétel: Cékla, hajdina, orgona (céklás hajdina rizottó, cékla kétféleképpen, orgona ecet) – Farkas Richárd, Pajta
Borajánlat: Mokos Pincészet Redy 2018
4.) 2. főétel: Mangalicasült, medvehagyma, nudli – Illés Roland, Almalomb
Borajánlat: Sauska Kadarka 2017
5.) Csoki, csoki, csoki… – Szabó Réka, Yokka Desszertműhely
Borajánlat: Bock Villányi Franc 2015 Feketehegy Selection

Asztalfoglaláshoz klikk ide: https://regisztracio.svet.hu/

SVÉT & P-ART MŰVÉSZETI MENÜ

13 HELYSZÍN, 21 MŰVÉSZ

“Avagy, művészettel megspékelt kulináris élvezetek fesztiválja : Hú!SVÉT extrákkal 2019 Palkonya !”Válogatáskor a P-ART, nem használt akadémikus feltételrendszereket, a történetbe való, személyes behívás eszközével élt.
Ezért különlegesen széles keresztmetszettel jelenik meg április 27-én, a kortárs képzőművészet Palkonyán, méghozzá a Hú!SVÉT alkalmából, és kezdeményezésére. Egyaránt képviseltetik magukat ma a szakma nagyjai, és a pályakezdés határán álló fiatalok. Az ország távoli pontjairól érkezők éppúgy, mint Pécsről. Sőt szép számmal vannak jelen helyi művészek is.

RÉSZLETES PROGRAM ITT!

INGYENES PROGRAM!

A NESPRESSO BEMUTAUTJA:

VIP állófogadás pezsgős reggelivel

Időpont: április 27. szombat 9:00-11:00

Helyszín: Palkonyha

Házigazda: NESPRESSO, Pauli Zoltán (PalKonyha), Nemesvölgyi Attila (Babka Budapest) Gyurik Gábor (Viator Apátsági Étterem és Bor-Bár), Pataky Péter (Meatology),

Induljon jól a nap! Például egy jó kávé, csoda buborékok és jó barátok társaságában. Amennyiben a VIP regisztráció extrákkal opciót választod, részt vehetsz az immár hagyományos stílusos vidéki pezsgős reggeli állófogadásunkon. Kezd a napot egy csodás reggelivel és válogatott pezsgő és kávé kínálatunkkal.

Foglaláshoz válaszd a VIP REGISZTRÁCIÓ EXTRÁKKAL opciót!

Időpont: április 27. 9:00 – 11:00

Amivel készülünk:
Attila Nemesvölgyi, Babka Budapest: Shakshuka, és zöld shakshuka Merguez kolbásszal
Gabor Gyurik, Viator Apátsági Étterem: Benedek tojás, és császármorzsa házi lekvárral
Péter Pataky Meatology Budapest: grillezett debreceni, házi lepény, létavértesi torma
Zoltan Pauli, PalKonyha, Panzió, Speiz: Hideg házi finomságok a speizból, stifolder, sajtok, túró vaj, és a Nagypál Családi Gazdaság kincsei.
A részvételhez válaszd a REGISZTRÁCIÓ EXTRÁKKAL opciót itt: https://regisztracio.svet.hu/

Stílusos vidéki ebéd:

Időpont: április 27. Szombat 13:00

Helyszín: Palkonyha

Házigazdák: Ruprecht László – SVÉT, Pauli Zoltán – PalKonyha

Egy egészen különleges ebéd menüre invitálunk Benneteket a Hú!SVÉT fő napján, ahol a stílusos vidéki sztár séfek között a Bocuse d’Or világdöntőn ragyogó eredményt elért magyar csapat séfje Pohner Ádám (Kistücsök Étterem Balatonszemes) a versenyen étel által inspirált különleges fogással készül Nektek. Mihályi László a legendás váci cukrászmester pedig egy egészen különleges desszerttel zárja a programot.

Vendég séfek:

  • Ruprecht László (SVÉT, Pannónia Gasztrohajó)
  • Gyurik Gábor, VIATOR Apátsági Étterem, Pannonhalma
  • Horváth Gábor, GUSTEAU Kulináris élményműhely, Mád
  • Macsinka János, MACOK Bisztro,  Eger
  • Pohner Ádám – Bocuse d’Or, Kistücsök Étterem, Balatonszemes
  • Mihályi László – Mihályi Patisserie, Vác

Időpont: április 27. 13:00 – 15:00

  • hideg előétel: Szilvásváradi pisztráng, karfiol, medvehagyma – Macsinka János, Macok-Eger (Borajánlat: Rácz Lilla Brut nature pezsgő)
  • meleg előétel: Májával töltött nyúlcomb tavaszi főzelékkel- Gyurik Gábor, Viator Pannonhalma (Borajánlat: Bakonyi Péter Csavargó 2018)
  • főétel 1.: Kacsa bőrén sütve, tavaszi gombás burgonya gombóc spárgák –Horváth Gábor, Gusteau – Mád (Borajánlat: Hárságyi Pince Palkonya RedY)
  • főétel 2.: Sült borjúkaraj, spárga, borsó, mandula, jus gombákkal, tápiókával, tojásos raviolival, mustármagokkal – Pohner Ádám, Kistücsök – Balatonszemes (Borajánlat: Ruppert Borház Pinot Noir 2016)
  • desszert:”fekete mamba” csilis sült szilva, csokoládé mousse, csokoládé piskóta – Mihályi László, Mihályi Patisserie – Vác (Borajánlat: Vylyan Villányi Franc 2015)

Stílusos gasztro workshopok:

Helyszín: Faluház

Házigazda: Szabó Réka Kata (Yokka Desszertműhely – Pécs)

Maximális létszám: 20-fő/workshop

10:00   Kovászos kenyér készítés Ormós Gabi (Jenői Pékség)

12:00   Kaba farm, sajtkészítés Kaba Laminnal (Kaba farm)

14:00   Tiszta tészta, tészta készítés Petike Petrával (Tiszta tészta)

16:00   Bock Szőlőmag, variációk Márton Adriennel (Ízes élet, Bock Pincészet)

18:00   Villány két arca Redy és Villányi Franc borkóstoló Ipacs Szabó Istvánnal (Vylyan)

Séf sör PREMIER

Április 27. 16:00,

A sörcsapoknál: Pataky Péter és Pauli Zoltán

Helyszín: Malom park, Zip’s Truck

Stílusteremtő sörpremierre hív titeket a palkonyai vasútállomáson kialakított alkalmi RESTIBE a zip’s brewhouse és a PalKonyha.

Kóstoljátok meg már a nevével sok mindenről árulkodó #SéfSör sorozatunk büszke, következő tételét a PalKonyha Pils-t. A séf sörök attól különlegesek, hogy ezeket a recepteket gyakorlott és kiérlelt sörmesterek helyett bravúros, országos hírű séfek, gasztro arcok ötlik ki a saját ízlésviláguknak megfelelően. Ők nem biztos, hogy rögtön kandírozott tornacipőt eresztenek le lepkehálóban a sörfőző tartályba, rajzfilmes gonosz kacajok közepette, de friss szemmel és más, konyhaművész gondolkodással közelítik meg a sörfőzést is, és ebből érdekes, újszerű szérumok születhetnek.

Gyertek el a sörpremierre és amellett, hogy az elsők között kóstoljátok meg a PalKonyha Pilst, még Pataky Péter Tiszalöki Telepi Nevelését is kóstolhatjátok.  Gyertek és ismerjétek meg az országosan egyedülálló kezdeményezés további séfszereplőit is!

INGYENES PROGRAM!

Vasárnapi halászlé a Rév Csárdával

Április 28. 12:00.tól foglalásra!

Helyszín: Palkonyha

Házigazda: Pauli Zoltán (PalKonyha), Tinusz Gábor (Rév csárda – Érsekcsanád)

Menü:

  • Érsekcsanádi halászlé,
  • Irénke néni házi rétese,
  • egy pohár Redy, a Villányi borvidék új közösségi bisztró bora.

A halászlé frissen, szabad tűzön, időpontra készül. FOGLALÁSHOZ KLIKK IDE!

Időpontok: 12:00, 14:00, 16:00

Pódium koncert, ahol a lélek is jóllakik

Tóth Vera Quartet

Április 28. 14:00

Helyszín: Palkonyha

Több mint egy évtizede pályán lévő énekesnő, Tóth Vera, vadonatúj quartet koncertjével bűvöli el a közönséget Palkonyán. Koncertjén a jazz, pop és igazi blues elemek is fellelhetőek. 4 szólólemeze és kedvenc előadói szerzeményeiből válogat. A Quartet nem a hagyományos felállásban hallható, Vera csodás hangját hegedű, billentyű és beatbox kíséretében hallhatjuk majd.

INGYENES PROGRAM!

Helyszínek, éttermek, borászok

Almalomb – Hosszúhetény

  • Zeller – burgonya chips
  • Csokis tölcsér
  • Epres bazsalikomos tart
  • Finomfőzelék SVÉT húsgolyóval vagy olajban érlelt sajttal
  • Disznósajt sóska mártással, lencse salátával
  • Almalomb Koktél”

Balkán Bisztró – Pécs

  • Pulled pork • wasabi • házi buci
  • Sertésszűz • kecskesajt • kelkáposzta

Első Mádi Borház és Bisztró – Mád

  • Mangalica karaj, hercegkúti sváb szalonna, savanyított zöldségek
  • Mádili”

Jankovich Kúria – Rácalmás

  • Pácolt mangalica karaj,csilis algasaláta,gyömbéres tofu krém
  • Vizibivaly húskenyér,ajvár,köményes újburgonya”

Kiskastély – Bóly

  • Libamáj ekler
  • Pirított sertéstarja gyökérzöldségekkel és medvehagymával
  • Grillezett fültölt sajt, epres édeskömény saláta, cirfandli vianaigrette ( Novák Sajtmanufaktúra- Kovácsszénája)”

Kistücsök Étterem – Balatonszemes

  • Zöldborsóleves-zöld spárgával és füstölt Keszthelyi tokhallal
  • Bőszénfai vaddisznó zöldborsóval “

Bock Óbor Étterem

  • Mecseki füstölt pisztráng rilette házi lepénnyel, szőlőmagolajos salátával
    (Helyi alapanyag a mecseki pisztráng és a saját préselésű szőlőmagolajunk)
  • Bodzavirágos sajttorta szőlőmaglisztes kekszágyon
    (Helyi alapanyag a bodzavirág és a saját örlésű szőlőmaglisztünk)”

Mandula Étterem – Villány

  • Peterdi saját bárány

Mediterrán Étterem – Orfű

  • Füstös gulyásleves marhapofával, mangalica szalonnás burgonya gombóccal és medvehagymás pogácsával
  • Fehércsokoládés – pisztáciás kacsamáj,
  • Balzsamos málnasalátával és fekete szezámmagos kaláccsal”

Paletta – Keszthely

  • Fehér halleves Balaton x Adria
  • Boglári fogas chevice, kékkagyló, zeller
  • Ököruszály ‘mac&cheese’ fenyvesi Angus farok, szarvasgomba, Korosajt”

Rév Csárda – Érsekcsanád

  • 04.27 pontyból készült haltepertő marinált hagymával és bagettel valamint marinált amúr
  • 04.28 halászlé készül a helyszínen fával főzve, saját házi tésztával”

IKON Étterem – Debrecen

  • bárány lapocka , nyiradonyi spárga, húsvéti kalács”

Sauska48 – Villány

  • villányi lágy kecskesajt zöldspárgával és málnával
  • medvehagymás burgonyfőzelék körmös csülökpörkölttel”

Viator Apátsági Étterem és Borbár – Pannonhalma

  • Húsvéti borjúpástétom
  • Egészben sült báránylapocka tormás lencsesalátával és füstölt burgonyával
  • Császármorzsa Bencés likőrrel és bodzás eperrel”

Vylyan borterasz – Kisharsány

  • Greeneggben füstölt pisztráng, mascarpone, verjus, kapribogyó, házi kenyér
  • Bárány nyárs, medvehagymás gersli saláta, bazsalikomos görög joghurt “

Vágódeszka – Kecskemét

  • Bio Mangalica Terine Kisfáiból, Fülöpjakabi Bio Zöldek, és Jakabszállási Spárga (Mangalica, Spárga,)
  • Bárány és Mangalica Köfte Faszénen,Pisztácia Pestoval, Gránátalmás Házi Joghurtal,
  • Bosnyák Kemencében sült lepénnyel! ( Mangalica, Bárány)”

Fekedi Stifolder – Papp Gábor

  • Stifolder & szalámi kóstoló (előétel)
  • Rántott disznósajt babos gerslivel (főétel)
  • Csokoládés sült bacon (desszert)”

1. ÚJ!!! Haraszti Birtok Borbár (Palkonya szőlőhegy)

BorÁsz a házban: Haraszti Családi Pincészet – Palkonya

2. Malom Park – Borra, Sör!

  • Magyar Turisztikai Ügynökség programjai (Magyarország íztérképe, játékos workshopok)
  • Villányi Borvidék RedY és barátai
  • Zip’s brewhouse truck, PalKonyha Pils PREMIER!

5. Haraszti Pince

BorÁsz a házban: Haraszti Családi Pincészet – Palkonya

 

6. Pavilon Palkonya

BorÁsz a házban: Blázsovics Attila

7. Palko28

BorÁsz a házban: Best of Palkonya bor-bár

8. Zsirai Pince

BorÁsz a házban: Zsirai Pincészet – Mád-Somló-Palkonya

 

9. Hárságyi Pince – Borvirág Vendégház

BorÁsz a házban: Hárságyi Családi Pincészet – Palkonya

10. Tulipános udvar (HÚ!SVÉT VIP HELYSZÍN!)*

BorÁsz a házban: Bock Pincészet – Villány

*belépés 12:00-tól 15:00-ig kizárólag VIP regisztrációval

11. Vaj Bisztró ÚJ HELYSZÍN! (HÚ!SVÉT VIP HELYSZÍN!)

BorÁsz a házban: Polgár Pince Villány

*belépés 12:00-tól 15:00-ig kizárólag VIP regisztrációval

12. Faluház – Workshop helyszín (HÚ!SVÉT VIP HELYSZÍN!)

  • 10:00 Kovászos kenyér
  • 12:00 Kaba farm, Lamin
  • 14:00 Tiszta tészta
  • 16:00 Bock Szőlőmag, Márton Adriennel
  • 18:00 Villány két arca Redy- Villányi Franc
  • Első Mádi Borház
  • BORTÁRSASÁG

*belépés 12:00-tól 15:00-ig kizárólag VIP regisztrációval

14. Palkonyha, Panzió, Speiz – VIP terasz (HÚ!SVÉT VIP HELYSZÍN!)

BorÁsz a házban: RedY – Villányi Borvidék

*belépés 12:00-tól 15:00-ig kizárólag VIP regisztrációval

A helyszínek és éttermek listája folyamatosan bővül. Nézz vissza később is!

Térkép és SVÉT busz menetrend

Örömmel értesítünk Benneteket, hogy az idei évben is különbusszal segítjük a “jogosítvány biztos” közlekedést Pécs-Villány-Palkonya között.

MENETREND ÉS RÉSZLETEK ITT!

SVÉTlap avagy mit kóstolhattok

Almalomb – Hosszúhetény

  • Zeller – burgonya chips
  • Csokis tölcsér
  • Epres bazsalikomos tart
  • Finomfőzelék SVÉT húsgolyóval vagy olajban érlelt sajttal
  • Disznósajt sóska mártással, lencse salátával
  • Almalomb Koktél”

Balkán Bisztró – Pécs

  • Pulled pork • wasabi • házi buci
  • Sertésszűz • kecskesajt • kelkáposzta

Első Mádi Borház és Bisztró – Mád

  • Mangalica karaj, hercegkúti sváb szalonna, savanyított zöldségek
  • Mádili”

Jankovich Kúria – Rácalmás

  • Pácolt mangalica karaj,csilis algasaláta,gyömbéres tofu krém
  • Vizibivaly húskenyér,ajvár,köményes újburgonya”

Kiskastély – Bóly

  • Libamáj ekler
  • Pirított sertéstarja gyökérzöldségekkel és medvehagymával
  • Grillezett fültölt sajt, epres édeskömény saláta, cirfandli vianaigrette ( Novák Sajtmanufaktúra- Kovácsszénája)”

Kistücsök Étterem – Balatonszemes

  • Zöldborsóleves-zöld spárgával és füstölt Keszthelyi tokhallal
  • Bőszénfai vaddisznó zöldborsóval “

Bock Óbor Étterem

  • Mecseki füstölt pisztráng rilette házi lepénnyel, szőlőmagolajos salátával
    (Helyi alapanyag a mecseki pisztráng és a saját préselésű szőlőmagolajunk)
  • Bodzavirágos sajttorta szőlőmaglisztes kekszágyon
    (Helyi alapanyag a bodzavirág és a saját örlésű szőlőmaglisztünk)”

Mandula Étterem – Villány

  • Peterdi saját bárány

Mediterrán Étterem – Orfű

  • Füstös gulyásleves marhapofával, mangalica szalonnás burgonya gombóccal és medvehagymás pogácsával
  • Fehércsokoládés – pisztáciás kacsamáj,
  • Balzsamos málnasalátával és fekete szezámmagos kaláccsal”

Paletta – Keszthely

  • Fehér halleves Balaton x Adria
  • Boglári fogas chevice, kékkagyló, zeller
  • Ököruszály ‘mac&cheese’ fenyvesi Angus farok, szarvasgomba, Korosajt”

Rév Csárda – Érsekcsanád

  • 04.27 pontyból készült haltepertő marinált hagymával és bagettel valamint marinált amúr
  • 04.28 halászlé készül a helyszínen fával főzve, saját házi tésztával”

IKON Étterem – Debrecen

  • bárány lapocka , nyiradonyi spárga, húsvéti kalács”

Sauska48 – Villány

  • villányi lágy kecskesajt zöldspárgával és málnával
  • medvehagymás burgonyfőzelék körmös csülökpörkölttel”

Viator Apátsági Étterem és Borbár – Pannonhalma

  • Húsvéti borjúpástétom
  • Egészben sült báránylapocka tormás lencsesalátával és füstölt burgonyával
  • Császármorzsa Bencés likőrrel és bodzás eperrel”

Vylyan borterasz – Kisharsány

  • Greeneggben füstölt pisztráng, mascarpone, verjus, kapribogyó, házi kenyér
  • Bárány nyárs, medvehagymás gersli saláta, bazsalikomos görög joghurt “

Vágódeszka – Kecskemét

  • Bio Mangalica Terine Kisfáiból, Fülöpjakabi Bio Zöldek, és Jakabszállási Spárga (Mangalica, Spárga,)
  • Bárány és Mangalica Köfte Faszénen,Pisztácia Pestoval, Gránátalmás Házi Joghurtal,
  • Bosnyák Kemencében sült lepénnyel! ( Mangalica, Bárány)”

Fekedi Stifolder – Papp Gábor

  • Stifolder & szalámi kóstoló (előétel)
  • Rántott disznósajt babos gerslivel (főétel)
  • Csokoládés sült bacon (desszert)”