Hétfőnként konyhánk pihen így éttermünkben ezúttal a gasztronómia helyett a boroké a főszerep. Szeretnénk „keresztmetszeni” a magyar borászatokat, a kis kézművesektől a nagyágyúkig. A BORhétfőrésztvevői személyesen találkozhatnak a borászokkal, akikkel kötetlenül elbeszélgethetnek az este folyamán kóstolt borokról, és a borkészítés tudományáról.

Az első BORhétfőn találkozhatnak – a debreceni kötődésű – Szilágyi Lászlóval, a Gizella pincészet tulajdonosával és borászával. Kötetlen kóstoló, beszélgetés Tokajról, a borról a borásszal, aki mindezt poharunkba tölti.


Borsor:
2012 Szil-völgy Furmint
2012 Kastély Furmint
2012 Barát Hárslevelű
2011 Medve Furmint
2012 Szinszi
2008 6 puttonyos Aszú


Ára: 3000Ft/fő regisztrált vendégek részére, kizárólag elővételben. Konyhánk hétfőn nem üzemel, ételeket nem szolgálunk fel.


További BORhétfők:
Április 14. hétfő • Disznókő Szőlőbirtok, Mészáros László, tematikus aszú kóstoló
Május 05. hétfő • Tőkések, Mátrai Kézműves Borászkör, Karner Gábor, Szecskő Tamás, Losonci Bálint