Január 28.-án megkezdjük a 2016-os év borvacsora sorozatát!
Elsőként a Kovács Nimród pince mutatja be borait , a menüt Ruprecht László komponálja a vacsorához. Érdemes megjegyezni a dátumot 2016.01.28. (Csütörtök) 18:30.

Foglalás az info@waltervendeglo.hu vagy telefonon a +36 20 390 54 18 as telefonszámon.

Menü:

Fogadó:
Sült paprika mignon, tepertő krémmel
Egri Rose 2015

Ponty hasalja, citrusos tojással
Battonage Chardonnay 2012

Vadkacsa kétféleképpen, roppanós csicsókával,csípős sütőtök pürével
Pinot Noir 2012

Fácán mousseline, párolt mangalica pofával, lencsével és szecsuani borsos körtével
Rhapsody 2012

Szarvasnyak, céklás bélszín rolóval, sült édesköménnyel és cikóriával
Syrah 2012

Sándor Tamás bükki sajtválogatása
NJK 2009

Vaníliás sajttorta, áfonya fagylalttal
Részvételi díj: 14.900,- Ft /fő
Az ár tartalmazza a Walter szikvíz és a Cagliari kávé fogyasztását, valamint a felszolgálási díjat.

Walter etikett:

A vacsora 18:30 órától 23:00 óráig tart. Kérjük kedves vendégeinket, hogy pontosan érkezzenek, mert a vacsorát a legjobb minőség érdekében, egyszerre szeretnénk felszolgálni.

A rendezvényre való jelentkezését elérhetőségeink egyikén 2016. január 27-ig teheti meg. A részvételi lehetőség limitált (max. 45 fő), ezért a jelentkezési határidőig vendéglőnkben nyitvatartási időben készpénzben befizetett vagy bankszámlaszámunkra (Gastro-Walter Kft., 65700103-10124897 Pilisvörösvár és Vidéke Takarékszövetkezet) átutalt részvételi díj esetében tekinthető véglegesnek foglalása.
Sofőrszolgálat igénybevételét, kérjük előre jelezze!

Foglalás az info@waltervendeglo.hu vagy telefonon a +36 20 390 54 18 as telefonszámon.

Filozófia

A jó bor lényege az egyedülálló szőlő-termő dűlőkben rejlik. Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hogy az egri bortermelő vidék legjobb terroir-jai közül három a Kovács Nimród Winery tulajdona. Mivel Eger adottságai a világ nagy borvidékei közül leginkább Burgundiához vagy Kalifornia hűvösebb régióihoz hasonlíthatóak, olyan fajtákat telepítettünk, melyek itt érzik otthon magukat és így világszínvonalú borokat készíthetünk belőlük. A hűvösebb bortermelő vidékek nemzetközi fajtáin kívül – mint a Chardonnay, a Pinot Noir, a Syrah, a Merlot és a Cabernet Franc -, büszkék vagyunk a hagyományos magyar borainkra, a Furmintra és a Kékfrankosra is.
Szőlőültetvényeinket a fenntartható fejlődés jegyében környezetbarát, a kézi munkára alapozott termesztés-technológiával gondozzuk. Egészséges és örömöt adó szőlőinket évről évre kézzel szüreteljük, hogy tökéletes borok készülhessenek belőlük.

Borászat

A Kovács Nimród Winery Eger történelmi részén, a Verőszala utcai pincesoron található. Már a 18. században százával voltak présházak a városban, éppen olyanok, mint borászatunk hét összefüggő épülete. A présházak közvetlenül a pincék elé épültek, hogy a helyben történő szőlőfeldolgozást lehetővé tegyék. A szőlő fermentálása után a bort a hideg pincékben, hordókban tárolták. A Kovács Nimród Winery a 21. század technológiai vívmányait maximálisan kihasználva és a több száz éves hagyományt követve készíti világszínvonalú borait.

A borvacsora menüje a honlapunkon is megtekinthető!
www.waltervendeglo.hu