gasztropera-macok-eger-2016

November 5.
Az Egri Szimfonikus Zenekar által játszott, ismert, kedvelt operák és a szimfonikus irodalom vidám gyöngyszemei mellé a borkultúra és a csúcs gasztronómia kincseit szolgálja fel a Macok Bisztró.
A Stílusos Vidéki Éttermiség séfjei készítik az ötfogásos vacsorát, amelyhez öt kíváló borász kínálja borait.

A MENÜSOR
Fogadó ital: St. Andrea Cuvée 2010
Verjus-ban érlelt kacsamáj, vízi bivaly tatárral, korianderes karotta krémmel
Tokaji Furmint
Házilag füstölt, langyos tokhalfilé, pisztráng galuskával, szarvasgombás paraj gombóccal, sütőtökkel
Gál Tibor Egri Csillag 2015
Mangalica karaj, rántott borjúlábbal, vargányás csicsókával, szeder carbonaréval
Kovács Nimród Pinot Noir 2012
Lassan párolt marhanyak, szarvas bélszínnel, kétféle káposztával, szerecsendiós morzsával
St. Andrea Áldás 2014
Sándor Tamás sajtválogatás
Lud-bó, fekete ribizli fagylalttal
Hegyi-Kaló Turán Válogatás 2015