A történet…

A történet 14 millió évvel ezelőtt kezdődött.

Vulkáni tevékenységnek köszönhetően különleges geológiai képződmények alakultak ki. A termőhely különleges ásványi anyag tartalma lehetővé teszi, hogy itt készüljenek el a világ legjobb fehérborai.

A vulkáni tevékenységek körülményeitől függően eltérő alapkőzetek alakultak ki. A riolit, andezit, dácit, közepes és kemény tufák repedéseit sok helyen agyagásványok töltik ki. A terület gazdag zeolitban, bentonitban és kaolinban. Mindez együttesen eredményezi a mádi borok összetéveszthetetlen ásványos karakterét.

Célunk olyan település-szintű bor elkészítése, mely a mádi területekre jellemző ásványos karakterrel bír és jól fogyasztható. Magas minőségi követelményeknek felel meg és mennyiségéből adódóan szélesebb fogyasztói körnek teszi lehetővé a település adottságainak megismerését. Ezek a borok mádi kistermelőktől vásárolt szőlőből készülnek borászatunkban. Az integrációs folyamatba évről évre több termelő csatlakozik, vállalva a terméskorlátozást és a magas minőségi kritériumokat, ezáltal a bevont kiemelt területek növelésével mind a minőség, mind a mennyiség növelhető. A Mád Furmint, a Mád Hárslevelű és a Mád Késői szüret erjesztése hőmérséklet szabályozott acéltartályban zajlik. Fajélesztőt nem használunk. Hordós érlelést nem kapnak, a borokat frissen palackozzuk üvegdugós zárási móddal.

Szent Tamás Szőlőbirtok és Pincészet

Cím: 3909 MÁD, Hunyadi J. u. 2. Hungary

http://www.szenttamas.hu/hu/contact